Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Αθήνα και Καλαμάτα – Σπάρτη να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 18/12/2021 προβλέπεται άστατος.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Από τις πρώτες πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία λόγω των ενισχυμένων ΒΑ ανέμων θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στον Ταϋγετο και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που ανάλογα με την ύπαρξη υετού ενδέχεται να κατέβουν και κάτω από τα 800μ.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Αθήνα και Καλαμάτα – Σπάρτη να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/