Μηνιαίο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας

Μηνιαίο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας

Το Μηνιαίο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας (Kalamata Monthly International Short Documentary Film Festival) ή αλλιώς “Καλαμάτα ShortDocs” συνεχίζει δυναμικά.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της πρεμιέρας του πριν από ένα μήνα, επανέρχεται με τις ταινίες που επιλέχθηκαν από την επιτροπή του το Νοέμβριο.

Όπως έγινε και τον προηγούμενο μήνα, οι θεατές που θα τις παρακολουθήσουν καλούνται να ψηφίσουν για αυτές που θα προκριθούν στο ετήσιο πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας τον Οκτώβριο του 2022 και θα είναι υποψήφιες για τα δύο μεγάλα βραβεία κοινού.

Η πρωτότυπη αυτή διαδικασία καθιστά τους θεατές της Καλαμάτας ενεργούς συμμετέχοντες στη δημιουργία του νέου φεστιβάλ, ενώ προσφέρει άλλο ένα μηνιαίο πολιτιστικό γεγονός στην πόλη.

Η προβολή και ψηφοφορία των δέκα ταινιών, συνολικής διάρκειας τριών ωρών και δεκαοκτώ λεπτών ταινιών, θα γίνει αυτό το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11).

19.00-21.00, Ελληνικές Παραγωγές

The Aging Land – 21:13′ Greece, Dimitrios Trompoukis, Giorgos Oikonomou

Back to Life – 30′ Greece, Alexia Tsouni

Bella Bimba – 30′ Greece, George Leontakianakos

The Big Tomato – 18′ Greece, Christos Adrianopoulos

The Collector – 4:17′ Greece, Evripidis Karydis

21:15-23:00, Διεθνείς Παραγωγές

Ashes Wood and Stardust – 20′ Germany, Tom Ehrhardt

The Master Brewer – 26:50′ Finland, Antti Haase

Dajla: cinema and oblivion – 15′ Spain, Arturo Duenas

POSTPONED – 23:18′ Lebanon, Ali Chakaroun

Portuguese Sea – 9′ Portugal, Edgar Pera

-Οι διεθνείς παραγωγές στο στάδιο των μηνιαίων προβολών για την ψηφοφορία των θεατών προβάλλονται μόνο με αγγλικούς υπότιτλους.