Ο Δήμος Μεσσήνης διένειμε τρόφιμα σε 150 οικογένειες

Ο Δήμος Μεσσήνης διένειμε τρόφιμα σε 150 οικογένειες

Διανομή τροφίμων εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποιείται αυτές τις μέρες από το Δήμο Μεσσήνης σε 150 οικογένειες δικαιούχων, οι οποίες τυγχάνουν κοινωνικής αρωγής μέσω των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας.

Η διανομή τροφίμων, που θα καλύψει τις ανάγκες περίπου 400 ατόμων, πραγματοποιείται επιτυχώς μέσω των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με τις οποίες χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, είχαν συνεργασία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., προκειμένου να συντονίσουν το αυξημένο πρόγραμμα εργασιών τους αυτό το διάστημα.

Τα είδη τροφίμων τα οποία διανέμονται κατ’ οίκον είναι κρέας χοιρινό και κοτόπουλο και είδη παντοπωλείου μακράς διαρκείας, όπως λάδι, μακαρόνια, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, τοματοπολτός, φακές, φασόλια κ.ά.

Ιδιαίτερα δε απευθύνονται ευχαριστίες στο σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, καθώς και στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, για την ενίσχυση των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στο ίδιο κοινωνικό πλαίσιο εντάσσεται και η διάθεση οικονομικού βοηθήματος σε 136 δικαιούχους δημότες της πόλης της Μεσσήνης από το Κληροδότημα του μεγάλου ευεργέτη Ν. Χιώτη.

«Οφείλουμε, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες αγάπης που έρχονται, να εκφράσουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη σε όσους μας χρειάζονται», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.