Ολλανδία: Σε εθνικό lockdown έως τις 14 Ιανουαρίου

Ολλανδία: Σε εθνικό lockdown έως τις 14 Ιανουαρίου

Καθολικό lockdown για όλο τον πληθυσμό έως τις 14 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας με αφορμή τις έντονες ανησυχίες για τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η telegraaf.nl, το μέτρο θα ισχύει από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής (19/12) μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιανουαρίου, οπότε και θα ελεγχθεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και στην οποία συμμετείχαν ο Ολλανδός πρωθυπουργός Rutte και ο υπουργός Υγείας De Jonge, κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει πενιχρά Χριστούγεννα, χωρίς επίσκεψη σε εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, καταστήματα μόδας, κινηματογράφους ή ακόμα και κομμωτήρια. Επίσης, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

«Η επείγουσα συμβουλή είναι να δέχεστε μόνο δύο επισκέπτες την ημέρα στο σπίτι, ηλικίας άνω των 13 ετών. Εξαίρεση ισχύει τις δυο ημέρες των Χριστουγέννων 25 και 26 Δεκεμβρίου οπότε θα επιτρέπονται έως και τέσσερις επισκέπτες», αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου.
ethnos.gr