Παραλία Αρτάκι: Κάθε κακοκαιρία τα ίδια…

Παραλία Αρτάκι: Κάθε κακοκαιρία τα ίδια…

Κάθε φορά που έχει κακοκαιρία κάτοικοι της παραλίας Αρτάκι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με τις Αρχές, όπως λένε, να παραμένουν απούσες.

Έτσι, μετά και την τελευταία κακοκαιρία, οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν αποκλεισμένοι, με τις ζημιές στα σπίτια τους να είναι σοβαρές, αλλά να μη φαίνεται στον ορίζοντα ότι κάτι θα αλλάξει…

Μιλώντας με την κάτοικο Χρυσοβαλάντη Λευτάκη μάς είπε ότι το αυτό που ζητούν είναι απλά να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης που είχαν αποφασιστεί μετά την κακοκαιρία «Ζορμπάς».

Ακολουθεί η ανάρτησή της:

«Είναι γκρίζα η εικόνα κι αλλάζει η όψη της. Μόνο η θάλασσα δεν αλλάζει κι αυτό για να μην της θυμώνουμε! Σε αυτήν θα πούμε για τα καλά μας, για τα στραβά μας, γιατί ξέρει και ακούει. Έχει όμως και τη δύναμη μέσα στη σιωπή της να σπάει τη βουβαμάρα της και μαζί με τα μποφόρια της να εισβάλει σε ό,τι μπορεί ένας άνθρωπος να έχει δικό του, από παππού προς παππού και να γίνεται ένα με σένα…

Πολλά χρόνια.. πολλές δικαστικές αποφάσεις, αρκετές καταγγελίες για να συμπληρώσουν το παζλ της μίζερης εικόνας.

Υπάρχουν θύμησες που έχουμε σημάδια ακόμα από τα ανοιγμένα γόνατα. Νύχτες που περάσαμε με τις κουβέρτες οκλαδόν στο κρεβάτι. Παιδιά στους ώμους για να πάνε στο γιατρό για εμβόλιο. Άνθρωποι να ξεσπιτώνονται από το βιος τους, γιατί ο κρατικός μηχανισμός και η προστασία του πολίτη δεν υπήρχε καν.

Υπήρχαν κάτι υπογραφές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τώρα τι υπάρχει; Ξέρετε;

Ξέρουμε εμείς:

Κύριοι… υπάρχουν οι γονείς μας που δεν αξίζουν για όλα αυτά που έχουν αγωνιστεί και έχουν κατορθώσει, να μην έχουν καλύτερες συνθήκες στα γεράματά τους (μάνα μου).

Να γυρνούν με εκδορές από τη μια γειτονιά στην άλλη και να μένουν άπραγοι με τα σημάδια τους (πατέρας μου), όχι τόσο στο πρόσωπο τους, αλλά στην ψυχή τους.

Είναι ο δικός μου άνθρωπος – θείος που δεν μπορεί να βγει ούτε υποβασταζόμενος και ζει εγκλωβισμένος την κάθε του μέρα.

Είναι ο δικός μου άνθρωπος- ξάδερφος που λόγω ατυχήματος δεν μπορεί να μείνει με την οικογένειά του, δεν μπορεί να περπατήσει μέχρι το σπίτι του και φιλοξενείται σε άλλη κατοικία.

Είναι τα μικρά παιδάκια, μικρές ψυχούλες που δεν καταλαβαίνουν γιατί ζουν μέρες εγκλεισμού και στερούνται καθημερινά τα βασικά.

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΤΟ ΣΑΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ».

Αποκλεισμένος κάτοικος από την Πέμπτη – Άφαντος ο εργολάβος
Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι εξαιτίας τραυματισμού δεν μπορεί να πλησιάσει το σπίτι του από την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ μετά δυσκολίας η σύζυγός του βγαίνει από αυτό.

Πρόσθεσε ακόμη ότι εκεί υπάρχουν πέντε σπίτια και ζουν 12 άτομα, ενώ μας εξήγησε ότι λύση θα έδιναν κάποια λιμενικά έργα στο πλαίσιο αποκατάστασης από το «Ζορμπά», όμως ο εργολάβος που ήταν να τα φτιάξει έχει εξαφανιστεί.

Αυτό που ζητά, αφού γνωρίζει ότι και να ξεκινήσουν τα λιμενικά έργα θα πάρουν χρόνο, είναι να μπορέσει να έχει πρόσβαση στο σπίτι του, διότι οι πέτρες παραμένουν παρότι έχει περάσει μια βδομάδα αφότου έκλεισε.
Π.Μπ.