Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΟΙ ποιμένες Θουρίας ου μόνον δεν συμμορφούνται προς τας αστυνομικάς διατάξεις αλλά και προς τους αγροφύλακας ανθίστανται οπόταν ούτοι μεταβαίνουσι προς εκτέλεσιν της υπηρεσίας των.

ΕΝΕΚΕΝ τούτου οι αγροφύλακες παρουσιασθέντες προ του Νομάρχου εζήτησαν την επέμβασίν του προς διευκόλυνσιν της υπηρεσίας των. Ο Νομάρχης συνεννοηθείς μετά του Διευθυντού της Αστυνομίας έλαβε πάντα τα κατάλληλα μέτρα.

-ΤΗΝ 2αν ώραν της προχθές εις την θέσιν «Κοντροβέρι» των Γαργαλιάνων οι Δημ. Τζάνος, Πιέρ. Καραμποΐτσης και Γεώργ. Μαρώνος εκ Λευκάδος, εργαζόμενοι εις την σταφιδάμπελον του Κωνστ. Μιχάλου συνεπλάκησαν ένεκεν προηγουμένων αφορμών.

Κατά την συμπλοκήν, ήτις υπενθύμιζε τας καθ’ οδόν μονομαχίας των ιπποτών του μεσαίωνος ετραυματίσθησαν και οι τρεις δια πελωρίων μαχαιρών.

-ΤΗΝ 5ην μ.μ. ώραν της προχθές εν Λαδά της Αλαγωνίας, ένεκεν προηγουμένων αφορμών συνεπλάκησαν οι Γ.Ι. Χρησταθάκης και Π. Τζανακάκης. Κατά την συμπλοκήν ο πρώτος επυροβόλησε τον δεύτερον ανεπιτυχώς δια πιστολίου. Ο δράστης δεν συνελήφθη.