Τα Χριστούγεννα δεν έφτασαν στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Τα Χριστούγεννα δεν έφτασαν στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Διασχίζοντας το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας το απόγευμα της Πέμπτης επαγγελματίες της περιοχής μάς ζήτησαν να γράψουμε «για το χριστουγεννιάτικο στολισμό που δεν υπάρχει».

Κάνοντας, λοιπόν, μια γρήγορη βόλτα, θέλοντας να επιβεβαιώσουμε τα λεγόμενά τους, είδαμε ότι έχουν δίκιο, αφού πέραν της μπάλας στην πλατεία 23ης Μαρτίου (που να σημειωθεί έχει ξεβάψει, ειδικά «τα κάτι σαν γαρύφαλλα» που σχηματίζουν το Καλαμάτα) και κάποιους φωτοσωλήνες σε κολώνες (δε λειτουργούν όλοι), ο στολισμός είναι ανύπαρκτος.

Έτσι, όταν κάποιος που ανεβαίνει το στολισμένο πεζόδρομο της Αριστομένους φθάνει στο τέλος του, κοιτώντας απέναντι την οδό Γερμανού καταλαβαίνει ότι μάλλον τα Χριστούγεννα τελειώνουν εκεί.

Το έχουμε ξαναγράψει: το Ιστορικό Κέντρο έχει αφεθεί στην τύχη του εδώ και χρόνια και δε μιλάμε μόνο για τώρα. Εκτός από τη σοβαρή και απαραίτητη παρέμβαση στους στύλους φωτισμού (που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, βλέπε πεζόδρομο Κουτσομητοπούλου) και κάποια μπαλώματα, δεν έχει γίνει κάτι άλλο.

Σίγουρα το θέμα πρέπει να απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή και να δει τι μπορεί να κάνει στο συγκεκριμένο χώρο, αφού μιλάμε για περιοχή που καθημερινά διασχίζουν εκατοντάδες κόσμου.
Π.Μπ.

Υ.Γ.: Γνωρίζουμε ότι στην πόλη υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα και δεν είναι εποχές που πρέπει να ασχολούμαστε με τα «λαμπάκια», αλλά αφού στο Δήμο Καλαμάτας αποφάσισαν να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ (απλά να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την απόφαση που έχει ανέβει και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το αστέρι στο Πάρκο του ΟΣΕ κόστισε 4.340 ευρώ), ας γίνει σωστά η δουλειά.

Όσο για το πού και πώς στολίζουν στο Δήμο, είναι μία άλλη πονεμένη ιστορία. Πρέπει κάποια στιγμή «να πέσει» στο τραπέζι και να γίνει, επιτέλους, ένας σχεδιασμός.