Ύστατος χαιρετισμός Βίλμας Αποστολάκη

Ύστατος χαιρετισμός Βίλμας Αποστολάκη

Η αιφνίδια, αναπάντεχη αναχώρησή σου, Βίλμα, για τόπο αιώνιας γαλήνης, μας πίκρανε βαθιά, φίλη αγαπημένη και συνεργάτιδα πιστή επί τριάντα ολόκληρα χρόνια, μέλος ιδρυτικό και ταμίας αναντικατάστατη της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μας αισθάνεται έρημο χωρίς τη δική σου συνεχή ενθαρρυντική παρουσία και εγγύηση για τη διαχειριστική του επάρκεια και την επιτυχημένη πορεία των ενεργειών του.

Ήσουν και πάντα θα είσαι μέλος επίλεκτο της μεσσηνιακής κοινωνίας, όπου πρόσφερες πολύτιμες υπηρεσίες ασκώντας με πάθος και αφοσίωση το επάγγελμα της μηχανικού αρχιτέκτονα. Αγαπήθηκες από πολλούς, όπως αποδείχτηκε και από το τελευταίο αντίο που αισθάνθηκαν την ανάγκη να σου απευθύνουν επώνυμοι και ανώνυμοι συμπολίτες, παρόντες στη νεκρώσιμη ακολουθία και την τελετουργία της ταφής σου στο κοιμητήριο της αγαπημένης σου παραθαλάσσιας πολιτείας.

Ως πρόεδρος της ΕΜΑΣ και προσωπικός φίλος δικός σου και της οικογένειάς σου, Βίλμα μου, αισθάνομαι την ανάγκη να σου εκφράσω τη βαθιά εκτίμηση και αγάπη που έτρεφα και τρέφω προς το πρόσωπό σου και να σε ευχαριστήσω, έστω την ύστατη αυτή στιγμή, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξες και τη «συμπάθεια» στη διάρκεια της μακρόχρονης συνεργασίας μας για την πρόοδο των εργασιών με στόχο την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον αείμνηστο πατέρα σου Γιάννη Αποστολάκη, διευθυντή της εφημερίδας «Θάρρος», και να βιώσω από κοντά τη λατρεία που έτρεφε και τη γνώση που είχε, αλλά και την αγωνία που ένιωθε σχετικά με την ανάδειξη του αρχαίου παρελθόντος, όπως και την προκοπή του παρόντος της ιδιαίτερης πατρίδας του, λατρεία, γνώση και αγωνία που κατάφερε να μεταδώσει σε σένα, Βίλμα μου, και στην αδελφή σου, την Άντα.

Η ίδια λατρεία και αγωνία τόσο για το παρελθόν όσο και για το παρόν διακατέχει κι εμένα, όπως γνωρίζεις, και είμαι βέβαιος ότι το εκτιμάς.

Θα διατηρούμε πάντα ζωντανή την ευγενική παρουσία σου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΑΣ και θα εξακολουθεί να μας συντροφεύει η θετική σου ενέργεια, Βίλμα,

Καλό ταξίδι!
Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Α.Σ.
Πέτρος Θέμελης