Αγώνες δρόμου στη Μεσσήνη με φιλανθρωπικό σκοπό

Αγώνες δρόμου στη Μεσσήνη με φιλανθρωπικό σκοπό

Με αγώνες δρόμου που οργανώνονται το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου και έχουν φιλανθρωπικό σκοπό, «εγκαινιάζεται» αγωνιστικά ο ελαστικός τάπητας του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ), στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης με το ΣΔΥ Μεσσηνίας και το Δήμο Μεσσήνης, θα διοργανώσουν αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. ενηλίκων και 1 χλμ. παιδιών, στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Με τους αγώνες δρόμου θα δοθεί η ευκαιρία σε όλες τις ηλικίες να λάβουν μέρος σε μία αθλητική διοργάνωση «γνωριμίας» με το ανακαινισμένο Στάδιο από τη μια και ενίσχυσης της φιλανθρωπικής δράσης από την άλλη. Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής και για το λόγο αυτό προγραμματίστηκαν 6 διαφορετικές εκκινήσεις, έτσι ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά μέτρα.

Το δε πρόγραμμα των αγώνων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

16:15: 1 χλμ. παιδιών, έτος γεν. 2010+ Α σειρά

16:25: 5 χλμ. Α σειρά

17:15: 1 χλμ. παιδιών, έτος γεν. 2007 έως 2010

17:30: 10 χλμ. Α σειρά

18:30: 5 χλμ. Β σειρά

19:20: 10 χλμ. Β σειρά.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν δρομείς με ή χωρίς δελτίο ΣΕΓΑΣ, πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, οι φέροντες πιστοποιητικό νόσησης και οι έχοντες αρνητικό αποτέλεσμα γρήγορου ή μοριακού τεστ εντός 48 και 72 ωρών αντίστοιχα. Οι δρομείς κάτω των 18 ετών υποχρεούνται να επιδεικνύουν self test της ημέρας διεξαγωγής ή της προηγούμενης. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για όλους τους εμπλεκόμενους με το γεγονός, όπως κριτές, προσωπικό, εθελοντές και συνοδούς των αθλητών.

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην εξής διεύθυνση:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XfjBHLB4HfM1qdz4pzeyHV0FnAkOeUrMHWyOgrbvrOU/edit?usp=drivesdk

Κόστος συμμετοχής

Ως κόστος συμμετοχής ορίζονται τα 8 ευρώ ανά ενήλικα, καταβλητέο στη γραμματεία των αγώνων κατά τη παραλαβή του bib. Ελεύθερα θα συμμετέχουν τα παιδιά στα 1.000 μ.

Η διοργάνωση, όπως προαναφέρθηκε, έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού τα έσοδα θα χορηγηθούν στη δομή παροχής βασικών αγαθών του Δήμου Μεσσήνης (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δημοτικό Συσσίτιο).