Δήμος Μεσσήνης: Το πρόγραμμα για τη διενέργεια rapid tests από 24/1

Δήμος Μεσσήνης: Το πρόγραμμα για τη διενέργεια rapid tests από 24/1

Από την προσεχή Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αθανασίου Δασκαρόλη» στη Μεσσήνη θα διενεργούνται τρεις φορές την εβδομάδα rapid tests. Συγκεκριμένα, τα τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 8.30 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. 

Επιπλέον, κάθε Πέμπτη θα γίνονται έλεγχοι σε Τοπικές Κοινότητες, με πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται έγκαιρα.

Να σημειωθεί πως ο έλεγχος διενεργείται από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ κάνει το καλύτερο δυνατό για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη των πολιτών, με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Δοθείσης δε της ευκαιρίας, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος ευχαριστεί θερμά τον ΕΟΔΥ και το συντονιστή Μεσσηνίας του Οργανισμού, Κωνσταντίνο Βλαχοδημητρόπουλο, για την άριστη συνεργασία και την ευελιξία που επιδεικνύει κάθε φορά στην τροποποίηση του προγράμματος ελέγχων, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Εν τω μεταξύ, στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης συνεχίζονται καθημερινά οι έλεγχοι rapid tests και μοριακής ανίχνευσης για εμβολιασμένους, συμπτωματικούς και ειδική κατηγορία ασθενών, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ. Επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί που έρχονται σε επαφή με κρούσμα στη σχολική αίθουσα και πρέπει να ελεγχθούν, εάν επιθυμούν μπορούν να μεταβαίνουν και στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.