Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Δεν ακούσαμε τίποτα – Δικαιολογημένη έκρηξη Τσώνη

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Δεν ακούσαμε τίποτα – Δικαιολογημένη έκρηξη Τσώνη

Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μεσσήνη και τηρώντας τις διατάξεις που ισχύουν λόγω της πανδημίας οι δημοσιογράφοι παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση μέσω zoom.

Το θέμα είναι, όμως, ότι δεν καταφέραμε να την παρακολουθήσουμε σωστά και, δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να γράψουμε κάτι, πέραν της βασιλόπιτας που κόπηκε στην αρχή και το καταλάβαμε λόγω της εικόνας, καθώς και της τοποθέτησης του Γιώργου Τσώνη, που επίσης συμμετείχε μέσω Zoom.

Ειδικότερα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας, ενώ ακολούθησε ενημέρωση από το δήμαρχο Μεσσήνης για έργα που είναι σε εξέλιξη. Δυστυχώς, όση προσπάθεια και αν κάναμε, δε στάθηκε δυνατό να ακούσουμε, αφού η μετάδοση ήταν «τραγική».

Το πρόβλημα επισήμαναν και ο τέως δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, καθώς και άλλοι δημοσιογράφοι, με την απάντηση να είναι ότι υπάρχει θέμα με τα μικρόφωνα στην αίθουσα.

Από όσα καταφέραμε να ακούσουμε, θα μεταφέρουμε κάποιες σκόρπιες προτάσεις και ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά που επικρατεί αυτή η κατάσταση. Και στο παρελθόν υπήρξε ζήτημα με τη μετάδοση, αλλά την Τετάρτη, όσο και αν προσπαθήσαμε, ήταν αδύνατον να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασόπουλος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το έργο που γίνεται μέσω του Συνδέσμου Ύδρευσης, καθώς και την υπογειοποιήση του δικτύου της ΔΕΗ, έργα που, όπως είπε, προκαλούν αναστάτωση στην περιοχή, όμως αξίζουν τον κόπο και έτσι ζήτησε υπομονή από όλους.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από δημοτικούς συμβούλους που δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης είχε δηλώσει ότι δεν ακούει τίποτα από τη συνεδρίαση.

Όταν ο λόγος δόθηκε σε αυτόν, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακούσει τίποτα, ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι στις αρχαιρεσίες που έγιναν η Δημοτική Αρχή έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Πρόσθεσε δε, ότι είναι πρωτοφανές να μη δίδεται ο λόγος σε συμβούλους που θέλησαν απλά να δώσουν συγχαρητήρια σε όσους εκλέχθηκαν.

Στη συνέχεια, όπως είπε, μέσω τηλεφώνου ενημερώθηκε ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης είχε μιλήσει για το έργο του Συνδέσμου Ύδρευσης, σημειώνοντας ότι έχει αναφέρει τα προβλήματα του συγκεκριμένου έργου. Κατά τον ίδιο, είναι ένα «έργο- έκτρωμα» και επικίνδυνο για το Δήμο. Όπως παρατήρησε, έβαλαν 400άρες σωλήνες στη Μεσσήνη μόνο και μόνο για να λάβουν την πιστοποίηση ασχέτως του αν δεν υπάρχει μελέτη που να περιγράφει από πού θα βρεθεί το νερό.

Κλείνοντας ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι έχει σταματήσει να νευριάζει με τη Δημοτική Αρχή, αφού διαπίστωσε ότι αυτό επιδιώκει, της ευχήθηκε καλή πορεία και «να πάνε όπου θέλουν», ενώ η τελευταία του πρόταση πριν φύγει ήταν: «άχρηστοι άνθρωποι».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη λήψη αποφάσεων για τα 15 θέματα που ήταν προς συζήτηση, αλλά, δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να γράψουμε για αυτά.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση