Εξαπάτησαν ηλικιωμένο στο κέντρο της Καλαμάτας

Εξαπάτησαν ηλικιωμένο  στο κέντρο της Καλαμάτας

Πληθαίνουν συνεχώς τα φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών

Άλλη μια εξαπάτηση Καλαματιανού και μάλιστα ηλικιωμένου έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με τις περιπτώσεις πια να είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην περιοχή μας και να απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή.

Και σε αυτή την περίπτωση οι επιτήδειοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και, όπως μας περιέγραψε συγγενής του ηλικιωμένου, είχαν φροντίσει να έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να πείσουν τον 89χρονο να τους παραδώσει τα χρήματα που ζητούσαν.

Δήθεν «ασφαλιστές»
Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα, λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, σε πολύ κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. 

Ο 89χρονος κινούνταν– όπως συνήθιζε – πεζός επί της οδού Αναγνωσταρά, όταν τον σταμάτησαν δύο άνδρες, οι οποίοι του συστήθηκαν ως ασφαλιστές από την εταιρεία που είναι ασφαλισμένη η κόρη του.

Του είπαν, μάλιστα, ότι είναι πατέρας και γιος, ασφαλιστές αμφότεροι, και πως η κόρη του πρέπει να εισπράξει 19.000 ευρώ, όμως η προθεσμία λήγει αυθημερόν και δεν έχουν περιθώρια να περιμένουν μέχρι να τη βρουν.

Τον έπεισαν δε ότι για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή πρέπει πρώτα να δώσει ο ίδιος ως προκαταβολή 4.600 ευρώ.

Οι δήθεν «ασφαλιστές» έδειξαν να γνωρίζουν το όνομα και την επαγγελματική ιδιότητα της κόρης του, προκειμένου να τον πείσουν για την αλήθεια των λεγομένων τους.

Τον έπεισαν να πάει στην τράπεζα
Στη συνέχεια του ζήτησαν το κινητό του τηλέφωνο, από το οποίο δήθεν κάλεσαν την κόρη του 89χρονου και συνομίλησαν μαζί της.

Ο 89χρονος έχει περιγράψει ότι πράγματι από το τηλέφωνο ακουγόταν μια γυναικεία φωνή, ενώ τεχνηέντως οι απατεώνες δεν του το έδωσαν να μιλήσει ο ίδιος δήθεν με την κόρη του, στη συνέχεια δε, κράτησαν το κινητό τηλέφωνο για να μη δει προφανώς πού κάλεσαν και δεν του το επέστρεψαν ποτέ.

Κατάφεραν, τελικά, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του 89χρονου και να τον πείσουν να πάει στην τράπεζα. Μάλιστα, τον ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους. Ο ηλικιωμένος έκανε ανάληψη των χρημάτων και τα παρέδωσε στον έναν που τον περίμενε έξω από την τράπεζα, ενώ ο δεύτερος περίμενε μέσα στο αμάξι.

Εν συνεχεία προσποιήθηκαν ότι πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο τους και, φυσικά, εξαφανίστηκαν μαζί με τα λεφτά.

Συγγενής του ηλικιωμένου πιστεύει ότι οι δράστες πρέπει να παρακολουθούσαν το σπίτι τους τις προηγούμενες μέρες και να ήξεραν ότι ο 89χρονος κυκλοφορούσε μόνος του. Επίσης, συνδέει το εν λόγω περιστατικό και με ένα άλλο, όταν δύο ημέρες πριν πήγαν στο σπίτι τους δύο άγνωστα άτομα, τα οποία βρήκαν την ευκαιρία να μπουν όταν έμεινε για λίγο ξεκλείδωτη η εξώπορτα, ενώ όταν άνοιξε η πόρτα που χτύπησαν ζήτησαν άτομο με άγνωστο όνομα στη γειτονιά.

Της Βίκυς Βετουλάκη