Η Λήμνος, ο Αϊ Στράτης και μια παρ’ ολίγον συνάντηση

Η Λήμνος, ο Αϊ Στράτης και μια παρ’ ολίγον συνάντηση

Στο νησί της Λήμνου θα μεταβεί αργότερα μέσα στη μέρα, σήμερα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο νησί, όπου με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων θα πραγματοποιήσει συνδυαστικά και μια σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων με τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Ανδρουλάκη για σήμερα, ο ίδιος πρόκειται να συναντηθεί τόσο με τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο, όσο και με τον Έπαρχο του νησιού Άγγελο Βλατά-Λαμπρινό.

Κατόπιν, την ημέρα των Θεοφανείων, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να παραστεί νωρίς το πρωί στη δοξολογία που θα τελεστεί στο νησί, ενώ αργότερα θα βρεθεί στον Αγιασμό των υδάτων στο παλιό λιμάνι της Μύρινας. Με το πέρας του Αγιασμού, νωρίς πριν το μεσημέρι, ο ίδιος είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από το νησί, σύμφωνα με ενημέρωση, πριν να καταφτάσει εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέχεια της επίσκεψής του στον Άγιο Ευστράτιο για τον Αγιασμό των υδάτων, όπου και ο ίδιος έχει στο πρόγραμμά του μια σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς του Αγίου Ευστρατίου, όπως είναι η δήμαρχος Μαρία Κακαλή κ.ά.

Οπότε, με δεδομένο ότι οι δύο τους παρότι θα βρεθούν στο νησί την ίδια ημέρα, εντούτοις το πρόγραμμά τους δεν θα συμπέσει χρονικά, με αποτέλεσμα η αναμενόμενη συνάντηση των δύο ανδρών, όπως έγινε και με την τυχαία συνάντηση τους στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, να αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας…

Χρ.Μ.