Κυπαρισσία: Αντιδράσεις για εκρίζωση δέντρων στην οδό Νοσοκομείου

Κυπαρισσία: Αντιδράσεις για εκρίζωση  δέντρων στην οδό Νοσοκομείου

Έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις κατοίκων της Κυπαρισσίας προκάλεσε η εκρίζωση δέντρων από πεζοδρόμια εκατέρων της οδού Νοσοκομείου έως τη συμβολή της με τη Φραντζή.

Οι νέες αυτές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη γνωστές διαμαρτυρίες και καταγγελίες για αυθαίρετες (;) παρεμβάσεις με «σπάσιμο» και «ξήλωμα» σε πεζοδρόμια της εν λόγω οδού, με σκοπό τη μετακίνηση της πιάτσας των ταξί εκεί, η οποία- όπως τονίζουν κάτοικοι και ιδιοκτήτες ή και μισθωτές ακινήτων που διατηρούν καταστήματα, ιατρεία και γραφεία- πάσχει νομιμότητας.

Από προηγούμενες μέρες συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας είχαν προβεί σε κλάδεμα δέντρων, αλλά αίφνης προχθές κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί διαπίστωσαν ότι τα δέντρα που ήταν στα πεζοδρόμια επί χρόνια είχαν εκριζωθεί και απομακρύνονταν μαζί με μπάζα…

Μεταξύ των δημοτών και κατοίκων που διαμαρτύρονται έντονα είναι και ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος αντικρίζοντας την εικόνα με τα “κατακρεουργημένα” δέντρα ένιωσε θλίψη και αποτροπιασμό για τη βαρβαρότητα. Όπως λένε κάτοικοι, είναι τουλάχιστον εγκληματικό αυτό που συνέβη. Τόσα χρόνια κανέναν δεν ενοχλούσαν τα δέντρα στα πεζοδρόμια. Όλοι δε, χαίρονταν με το πράσινο στον αστικό ιστό.

«Ποιος έδωσε εντολή και με ποια δικαιοδοσία να εκριζωθούν τα δέντρα; Με ποια λογική συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας προέβησαν σε καταστροφικές ενέργειες σε βάρος των δέντρων; Με ποια μελέτη, απόφαση και έγκριση έγινε η καταστροφή;», είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που τίθενται σε συζητήσεις κατοίκων. Απορούν δε, εάν για όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται από το Δήμο Τριφυλίας στην οδό Νοσοκομείου υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες, αποφάσεις και αδειοδοτήσεις και εάν έχει τηρηθεί και τηρείται η νομιμότητα ή όχι…

Του Ηλία Γιαννόπουλου