Με Άθλο Ορεστιάδας σήμερα η Καλαμάτα ’80 για το πρώτο άλμα ανόδου στην Α1!

Με Άθλο Ορεστιάδας σήμερα η Καλαμάτα ’80  για το πρώτο άλμα ανόδου στην Α1!

Στη Β’ φάση έχει μπει το πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών, με τους αγώνες του Γ’ ομίλου ανόδου που δημιουργήθηκε μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης σε Α’ και Β’ όμιλο και όπου η άτυπη πρωταθλήτρια του 1ου Ομίλου Καλαμάτα ’80 διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις το εισιτήριο …του ονείρου.

Αντίπαλοι στο δρόμο των «Λύκων» θα είναι οι γνώριμοι Κέρκης Σάμου και ΑΕΚ από τον Α’ όμιλο της α’ φάσης  και ο Πήγασος Πολίχνης, ο Αριστοτέλης Σκύδρα και ο Άθλος Ορεστιάδας από τον Β’. Και η αρχή για την καλαματιανή ομάδα θα γίνει σήμερα στο Κλειστό της Παραλίας, όπου στις 6 μ.μ. θα υποδεχθεί το συγκρότημα της Ορεστιάδας. Από το πρόγραμμα της πρεμιέρας δεν θα διεξαχθεί σήμερα ο αγώνας του ΦΕΣ Αριστοτέλη Σκύδρας με την ΑΕΚ λόγω 4 κρουσμάτων covid-19 στο σωματείο της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του Γ’ Ομίλου.  Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου θα πάρει απευθείας την άνοδο στη Volley League Ανδρών.

Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τη 2η έως και την 5η θέση του Γ’ Ομίλου (PL-Γ/2 έως PL-Γ/5) θα αγωνισθούν σε Play Off με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του Γ’ Ομίλου).

PL(Γ2) v PL(Γ5) -> (1)

PL(Γ3) v PL(Γ4) -> (2)

 Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Αγώνες για τις θέσεις 2-3:  Ν(1) v  Ν(2)

Οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 2-5, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 2η και την 3η θέση του πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

 Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 2-5 θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος θα πάρει και αυτή την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος θα δώσει αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα καταλάβει την 8η θέση στην Τελική Κατάταξη της Α1  Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες. Η νικήτρια ομάδα των αγώνων μπαράζ, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2022-2023.

Pre League Ανδρών – Γ’ Όμιλος Ανόδου – 1η αγωνιστική
Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022
ΔΑΚ Πολίχνης 17.00: Πήγασος Πολίχνης – ΑΣ Κέρκης Σάμου

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου, Παρατηρητής: Κουκουμάκας.

ΔΑΚ Σκύδρας 18.00: ΦΕΣ Αριστοτέλης Σκύδρας – ΑΕΚ

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δαλκιράνης, Γραμματεία: Παπαδοπούλου, Παρατηρητής: Θεμελής.

Παραλίας 18.00: ΑΟ Καλαμάτα 80 – ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Χανδρινός, Γραμματεία: Λιακουνάκου, Παρατηρητής: Τσουμελέας.