Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα

Με κάθε λαμπρότητα και τηρουμένων των μέτρων προστασίας, εορτάστηκαν για μια ακόμη χρονιά τα Θεοφάνεια στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Με τον καιρό να είναι σύμμαχος, τελέστηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας ο καθιερωμένος Καθαγιασμός των Υδάτων, με περισσότερα από 15 άτομα να πέφτουν στα παγωμένα νερά για το σταυρό. Τελικά, πρώτος κατάφερε να πιάσει το σταυρό ο 16χρονος Κανέλλος Σκουρτσίδης, μαθητής του 3ου Λυκείου Καλαμάτας, ο οποίος στη συνέχεια τον παρέδωσε στο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Σε δηλώσεις που έκανε ο 16χρονος, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλους, καταφέρνοντας, επιτέλους, να ζήσουμε πιο ελεύθερα.

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Να φωτιστούν τα σκοτισμένα μυαλά που παραπλανούν και οδηγούν σε αδιέξοδα τη ζωή όλων

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς ευχήθηκε το φως της επιφανείας του Χριστού να φωτίζει τη ζωή όλων και να χαρίζει δύναμη, ευτυχία και κάθε καλό. «Προ παντός να φωτίσει και όλα εκείνα τα εσκοτισμένα μυαλά που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να τον οδηγήσουν σε αδιέξοδα που είναι επιζήμια για τη ζωή τους και τη ζωή όλων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Δήμαρχος Καλαμάτας: Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό όλων

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στις δυσκολίες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας τόνισε ότι οφείλουμε όλοι από κοινού να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό όλων, ενώ ευχήθηκε το Άγιο Φως να μας φωτίσει και να μας δώσει δύναμη, αγάπη και αλληλεγγύη να πορευτούμε προς όφελος των συνανθρώπων μας.

Ακολούθως, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ι. Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Αναμφίβολα διανύουμε σήμερα πολύ δύσκολες ημέρες. Με πίστη, υπομονή, αγάπη και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο θα ξεπεράσουμε την πανδημία και τις όποιες δοκιμασίες. Τη στιγμή αυτή έρχονται στο μυαλό τα λόγια ενός μακαριστού αγιογράφου: “Στις μέρες που διανύουμε οι άνθρωποι φοβούνται όσο ποτέ την ασθένεια, τη φτώχεια και το θάνατο γιατί έπαψαν να φοβούνται τον ίδιο το Θεό”. Εδώ, ο αγιογράφος δεν μας μιλά για φόβο στο Θεό με την ακριβή έννοια του όρου, αλλά μιλά για πίστη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Θεού”.

Παρόντες βρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Καπέλιος εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι αντιπεριφερειάρχες Α. Τσουκαλάς και Α. Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Χρ.Μ.