Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ το ανακαινισμένο  Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου στις ανακαινισμένες αίθουσές του, που παραδόθηκαν έπειτα από δυόμισι χρόνια, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ειδικά όταν όλοι και όλες γνωρίζουν ότι η χρηματοδότηση του έργου (κωδ: 2018ΣΕ05500006, Επισκευή και άρση επικινδυνότητας κτηρίου Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου, 442.000 ευρώ!) εξασφαλίστηκε με την υπογραφή του Αλέξη Χαρίτση τον Απρίλιο του 2018 ως αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (έγγραφο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθμό ΨΣΩΤ465ΧΙ8-ΒΑΕ υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γενική Γραμματεία Δημόσιων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, Γενική Διεύθυνση Δημόσιων Επενδύσεων, Διεύθυνση Δημόσιων Επενδύσεων, Τμήμα Κατάρτισης Ετήσιων Προγραμμάτων Αθήνα 17/04/18, Αρ. Πρ: 41781).

Αυτό αποσιωπήθηκε συνειδητά στις 10 Ιανουαρίου 2022 (πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του σχολείου στο φυσικό του χώρο) στα τόσα που ειπώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, αγνοώντας τη στοιχειώδη πολιτική δεοντολογία, λες και η επίσκεψη Χαρίτση με τους βουλευτές τότε του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, στις 03/02/2018, έπειτα από πρόσκληση της τότε Δημοτικής Αρχής, δεν έγινε ποτέ! Τα λεπτομερή ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας έχουν καταγράψει τις δεσμεύσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπογραφές λίγο αργότερα αποτελούν αποδείξεις αυτού που λέμε «δήλωση και πράξη».

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δρομολογημένα έργα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραδίδονται στις τοπικές κοινωνίες και αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που παραδόθηκε ένα ασφαλές σχολείο και το όνειρο πολλών κατοίκων έγινε πραγματικότητα. Ευχόμαστε το ανακαινισμένο κτήριο να δικαιώσει τους πραγματικούς του δικαιούχους: τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Καλή χρονιά με υγεία!

Η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας