Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 24/01/2022 προβλέπεται άστατος.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αν υπάρξει υετός (κάτι πάρα πολύ δύσκολο με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία) θα υπάρξει πρόσκαιρο χιονόνερο έως νιφαδόπτωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 67 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγετου και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες αν τελικά υπάρξει κατάλληλος υετός, θα κατέβουν και κάτω από τα 400μ.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Αθήνα και Καλαμάτα – Σπάρτη να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/