Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα – Προσοχή ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα – Προσοχή ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 29/01/2022 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Τις πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις βραδινές ώρες με την ενίσχυση του ανέμου η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 67 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Προσοχή, από τις απογευματινές ώρες και μετά μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης οι πεζοί να δείξουν προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγετου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες ενδέχεται να κατέβουν και κάτω από τα 900μ.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Αθήνα και Καλαμάτα – Σπάρτη να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/