Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα – Προσοχή ισχυροί άνεμοι!

Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα – Προσοχή ισχυροί άνεμοι!

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 25/01/2022 προβλέπεται αρχικά νεφελώδης.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία, λόγω του ισχυρού ΒΑ ανέμου, θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

Προσοχή, μην παρκάρετε τα οχήματα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Οι πεζοί να δείξουν προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγετου και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες αν τελικά υπάρξει κατάλληλος υετός, θα κατέβουν και κάτω από τα 400μ. Επίσης θα εκδηλωθεί παγετός.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Αθήνα και Καλαμάτα – Σπάρτη, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/