Ολική παρέμβαση στον τόπο μαρτυρίου του Ασπροχώματος

Ολική παρέμβαση στον τόπο μαρτυρίου του Ασπροχώματος

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, συγκλήθηκε προχθές στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντικείμενο προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις στο δρόμο στο Ασπρόχωμα, από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Άρι.

Στο μήκους περί τα 1.200 μέτρα τμήμα αυτό του εν λόγω εθνικού δρόμου σχεδιάζεται η κατασκευή νησίδας και φωτισμός, θα περιοριστεί σε ένα ίχνος ανά κατεύθυνση με διεύρυνση των πεζοδρομίων και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ δίιχνος θα παραμείνει στο ύψος του κόμβου προς Μεσσήνη.

“Δεν αφορά συντήρηση, αλλά ολική ανακατασκευή που περιλαμβάνει και την υπόβαση του δρόμου. Πρωταρχικός στόχος της παρέμβασης στο τμήμα αυτό του εθνικού δρόμου, για την οποία θα υπάρξει συνεργασία και με το Δήμο Καλαμάτας, είναι η διασφάλιση των πεζών και η εξυπηρέτησή τους” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα, με κεντρικό σύνθημα «Δεν είμαστε όλοι εδώ υπάρχουν απουσίες, κάποιοι είναι νεκροί και κάποιοι τραυματίες», σπουδαστές του ΟΑΕΔ προχώρησαν επί ημέρες σε διαμαρτυρία, κλείνοντας το δρόμο στο Ασπρόχωμα στο σημείο που τραυματίστηκε η 21χρονη Μαριάννα. Σπουδαστές και καθηγητές των σχολών ζητούσαν άμεσα λύσεις απ’ την Πολιτεία.