Παράνομες παροχές επιδομάτων-Δήμος Καλαμάτας: Η υπόθεση ερευνάται, αλλά ο δήμαρχος ζήτησε υπομονή

Παράνομες παροχές επιδομάτων-Δήμος Καλαμάτας: Η υπόθεση ερευνάται, αλλά ο δήμαρχος ζήτησε υπομονή

Οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας που ελέγχονται για την παροχή επιδομάτων “δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα” τόνισε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων, τόνισε ότι είχε συνεργαστεί με τον έναν από τους δύο υπαλλήλους και πρόσθεσε για το συγκεκριμένο ότι έμενε στη δουλειά πολύ πέραν του ωραρίου του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Αναφερόμενη και στους δύο υπαλλήλους, τους χαρακτήρισε άξιους και σχολίασε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις που συνδέονται με εκατομμύρια ευρώ, γι’ αυτό και τόνισε ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης, Μαρία Οικονομάκου και Μανώλης Μάκαρης, ζήτησαν, χωριστά ο καθένας, ενημέρωση από το δήμαρχο για την υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι έπρεπε να τους έχει δώσει στοιχεία αντί να τους έχει αφήσει στο σκοτάδι.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει έρθει στο Δήμο η έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία αναφέρεται σε ένα ποσό 4.800.000 ευρώ. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι στο Δήμο είχε αποσταλεί μια έκθεση ελέγχου τον Ιανουάριο του 2021, που αναφερόταν σε ένα ποσό μέχρι 300.000 ευρώ. Είπε συγκεκριμένα: “Αυτό που έχουμε στα χέρια μας αναφέρεται σε κάτω από 300.000 ευρώ, δε βγαίνουν τα νούμερα για να πάει στα 4.800.000 ευρώ”.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, πάντως, σημειώθηκε και ένταση, όταν ο δήμαρχος σχολίασε ότι είναι “πολύ κρίμα να δικάζουμε και να καταδικάζουμε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση”.

Το σχόλιο, είπε ο δήμαρχος, απευθυνόταν στον Βασίλη Κοσμόπουλο και τον Βασίλη Τζαμουράνη (σ.σ. ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση και ως “σκάνδαλο”), οι οποίοι όμως τόνισαν ότι δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για τους υπαλλήλους, αλλά για τη Δημοτική Αρχή που δεν τους ενημέρωσε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ο δε Βασίλης Κοσμόπουλος σχολίασε “ντροπή” και “σπέκουλα”, αναφερόμενος στο σχόλιο του δημάρχου.

Συγκεκριμένα, πάντως, ο δήμαρχος ανέφερε για τους δύο υπαλλήλους που ελέγχονται: “Προσωπικά γνωρίζω δύο πολύ καλούς υπαλλήλους, δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα, γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε και να μην είμαστε τόσο αυστηροί μαζί τους”.