Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ περί την 7ην πρωινήν ώραν εις την συνοικίαν Αγίου Νικολάου, η Θεοδούλη χήρα Δημ. Ταβουλαρέα, ετραυμάτισε δια λίθου εις την κεφαλήν τον ενοικιαστήν της Διον. Αναστ. Τσουκαλάν, διότι της καθυστέρει το ενοίκιον του δωματίου του. Ο τραυματισθείς ηρνείτο να καταβάλη το ενοίκιον, κατά την ομολογίαν του, διότι έτρεχεν η οροφή του δωματίου την οποίαν δεν ήθελε η τραυματίσασα να επιδιορθώση. Η δράστις συλληφθείσα κρατείται εις το πρώτον αστυνομικόν τμήμα.

  • ΑΠΟ την Τριφυλία μας έρχεται η πληροφορία πως σε μία συμπλοκή για κτηματικές διαφορές σκοτώθηκαν τρία αδέλφια και πληγώθηκε σοβαρά ο πατέρας τους. Ορίστε η τραγική ειρωνεία της μοίρας, εκδηλωμένη σε όλη την μεγαλειώδη της έκταση.

ΤΕΣΣΕΡΟΙ άνθρωποι, ένας μεστωμένος πλάτανος και τρία τρυφερά κι ολόχυμα βλαστάρια, ποιος ξέρει σε ποια στιγμή υλικής εξάψεως, ξεβγήκαν από την συνηθισμένη τους νηφάλια κατάσταση και ζήτησαν να κατακτήσουν την γη, την πάντα ακατάκτητη. Κι αντίς εκείνοι να κατακτήσουν την γη ζωντανοί, τους κατέκτησεν η γη εκείνους πεθαμένους. Είναι φαίνεται νόμος της φύσεως να συντρίβεται καθένας που προσπαθεί να ξεφύγει από τον δρόμο του ορθολογισμού και της λογικής σκέψης. Και ασφαλώς δεν είναι καθόλου ο χειρότερος από τους νόμους μας.

  • ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΩΣ ανηγγέλθη εξ Αθηνών ο θάνατος του συμπολίτου μας Γεωργ. Π. Καριζοπούλου, δικηγόρου. Η κηδεία του αειμνήστου νεκρού ετελέσθη εν Αθήναις την 30ή παρελθόντος μηνός.