Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΗΜΕΡΟΝ το εσπέρας εις την αίθουσαν της «Αίγλης» θα δοθή η προαγγελθείσα χοροεσπερίς υπέρ του Εθνικού Ορφανοτροφείου Καλαμών. Η διοργανωτική επιτροπή κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια δια την εξασφάλισιν της πλήρους επιτυχίας της χοροεσπερίδος. Ο διάκοσμος της αιθούσης εγένετο υπό την εποπτείαν του καλλιτέχνου Τρίμη. 

Ο μουσικός Α. Μπέλικ κατήρτισεν ένα θαυμάσιο κουαρτέτο, βιολί – πιάνο – φλάουτο – τζα μπαντ, υπό τους γλυκείς και ρυθμικούς ήχους του οποίου ο χορός θα είναι απολαυστικώτατος. Το κυλικείον πλουσιώτατον και προσιτώτατον εις όλα τα βαλάντια. Οι διευθυνταί της «Αίγλης» θα αναπτύξουν ρεκόρ προθυμίας και περιποιήσεως. Προμηνύεται κοσμοχαλασιά.

-Ο Κωνσταντίνος Ξένος θηρεύων εν τη περιφερεία της κοινότητος Φλώκας άνευ αδείας  εξ απροσεξίας του τραυμάτισε σοβαρώς εις την κεφαλήν τον μετ’ αυτού επίσης θηρεύοντα Μιλτ. Τσιμπλήν. Ούτος συλληφθείς παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

-Ο αποπειραθείς προ τινός να φονεύση τον Δικαίον Χαυτάκον, Γεώργιος Μπούτσης, συνελήφθη υπό της αστυνομίας και παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέαν.

-ΕΚ του έξωθι του χωρίου Βρεστού ποιμνιοστασίου του Πελ. Αθανασούλα εκλάπησαν 2 αίγες παρά του Γεωργίου Ζαφειράκη και Γεωργίου Νικολοπούλου, οι οποίοι και συνελήφθησαν υπό της αστυνομίας.