Πρώτο κουδούνι στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

Πρώτο κουδούνι στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

Το πρώτο κουδούνι για το 2022 χτύπησε χθες στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, όπου οι μικροί μαθητές μπήκαν έπειτα από 2,5 χρόνια στις ανανεωμένες πλέον αίθουσες του εκπαιδευτηρίου τους.  

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, επισκέφθηκε το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νίκο Φύκιρη, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Στραβόλαιμο, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Μαλλιώτη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Πεταλιδίου, Μιχάλη Αυγουλέα. 

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σχολείου, Ελευθερία Νικολοπούλου, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της μετακόμισης που γινόταν μέσα στις γιορτές, βοήθησαν τα συνεργεία του Δήμου, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και αρκετοί γονείς.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή χρονιά στο ανακατασκευασμένο κτήριο που ύστερα από τις εργασίες που έγιναν παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες που επιβάλλεται να υπάρχουν σε ένα σχολικό κτίριο. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τη χαρά που διέκρινε στα μάτια των παιδιών που επέστρεψαν στο ανακαινισμένο σχολείο τους. Ευχαρίστησε, επίσης, το Σύλλογο Γονέων του σχολείου, για τη συνεργασία, την υπομονή και την κατανόηση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα μέχρι να διευθετηθούν τα προβλήματα που παρέτειναν την ολοκλήρωση του έργου.

Σημείωσε ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή έκανε το καλύτερο δυνατό, προβαίνοντας σε αντικατάσταση τουαλετών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και υποδομών για λειτουργία ΚΔΑΠ, που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη.

Τέλος, ενημέρωσε ότι με δαπάνη του Δήμου θα γίνει ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο προαύλιο, συντήρηση των κιγκλιδωμάτων περιμετρικά και εργασίες βελτίωσης του μαντρότοιχου στη δυτική πλευρά του σχολείου.