Συμφωνητικό για το έργο βελτίωσης του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι

Συμφωνητικό για το έργο βελτίωσης  του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, προχθές στην Τρίπολη το συμφωνητικό για το έργο βελτίωσης του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε περίπου 20.000.000 ευρώ.

“Ο εργολάβος μπορεί να εγκατασταθεί άμεσα” σημείωσε ο περιφερειάρχης τονίζοντας ότι με το εν λόγω έργο -η δαπάνη του οποίου, μετά την έκπτωση, θα ανέλθει σε 10.762.497,30 ευρώ- ολοκληρώνεται ο άξονας από Κυπαρισσία μέχρι τον κόμβο στο Ρωμανού, καθώς ήδη έχει υλοποιηθεί το Ρωμανού – Γαργαλιάνοι.

“Ακολουθούν δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα, ο δρόμος από Ίκλαινα μέχρι Ρωμανού και η παράκαμψη της Γιάλοβας, προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι ώστε ο ολοκληρωμένος πιο πάνω οδικός άξονας να λειτουργεί σε συνέργεια με τον άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό” επισήμανε ο Π. Νίκας.

Η βελτίωση του μήκους 8,836 χιλιομέτρων τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, που υλοποιείται με πίστωση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας πέντε ισόπεδων κυκλοτερών κόμβων.

Ειδικότερα, προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μία 12 μέτρων στο ρέμα Ευαγγελίστριας και μια μήκους 121,85 μέτρων στο ρέμα Λαγκούβαρδου, καθώς επίσης, σε διάφορες θέσεις, 17 οχετοί, φρεάτια υδροσυλλογής και επενδεδυμένες τάφροι για την απορροή των ομβρίων.

Προβλέπονται ακόμα εργασίες σήμανσης και ασφάλισης, πληροφοριακές πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, έργα πρασίνου και έργα οδοφωτισμού.