Συναντήσεις Θ. Βασιλόπουλου στην Αθήνα

Συναντήσεις Θ. Βασιλόπουλου στην Αθήνα

Ζήτησε από Στέλιο Πέτσα έξτρα χρηματοδότηση για τον Ταΰγετο

Στην Αθήνα βρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, όπου συναντήθηκε με αρμοδίους για ζητήματα που αφορούν στην πόλη.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις νέες προσκλήσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενεργοποιούνται κατά το νέο έτος.

Σε συνέχεια συζητήσεων που έχουν προηγηθεί, ο δήμαρχος κατέθεσε στον κ. Πέτσα τεχνική μελέτη, με ενδεικτικό προϋπολογισμό, για παρεμβάσεις που αφορούν στις Κοινότητες του Ταϋγέτου, καθώς ολοκληρώνεται η σύμβαση που είναι σε ισχύ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος διεκδικεί ένα ποσό περί τα 1,2 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΔΕ για επιπλέον παρεμβάσεις που κρίνονται ως αναγκαίες. «Ο Ταΰγετος χρειάζεται σίγουρα στήριξη, διότι με τις μικρές εργολαβίες και από δημοτικούς πόρους δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το έργο που απαιτείται εκεί», σημείωσε ο δήμαρχος σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα χθες, για να συμπληρώσει ότι το όλο ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου με την έλευση του νέου έτους.

Για τα εν εξελίξει έργα του Δήμου, αλλά και για τα υπό ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο δήμαρχος είχε την ίδια μέρα συνάντηση και στη Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επαφών που είχε στην Αθήνα, συνάντησε στο υπουργείο Ενέργειας το γενικό γραμματέα Χωροταξίας, Ευθύμιο Μπακογιάννη. Κατά τη συνάντησή τους έγινε συζήτηση εν όψει της πρότασης του Δήμου για ένταξη στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις, καθώς και ενημέρωση εν όψει της μεγάλης πρόσκλησης που θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Ενέργειας και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσον αφορά στις στρατηγικές αστικές αναπλάσεις. Για την εν λόγω πρόσκληση ο Δήμος ήδη προετοιμάζεται.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος σε συνάντηση που πραγματοποίησε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ, θετικές αναμένονται οι εξελίξεις εντός του Ιανουαρίου ως προς το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, το οποίο έχει απόφαση ένταξης.
Π.Μπ.