Βασιλόπουλος προς τη νέα Δημοτική Αρχή: Τέλος στη… θεωρία, ώρα για πράξεις

Βασιλόπουλος προς τη νέα Δημοτική Αρχή: Τέλος στη… θεωρία, ώρα για πράξεις

Μπορεί το πολιτικό κομμάτι του ανασχηματισμού να αποτέλεσε πρώτο θέμα συζήτησης στο Δήμο Καλαμάτας, ωστόσο, όπως φαίνεται, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος θέλει να κλείσει το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Κι αυτό, γιατί γνωρίζει καλά ότι όποια πολιτική σημασία κι εάν έχει η επιλογή προσώπων, τελικά η Δημοτική Αρχή θα κριθεί από την παραγωγή έργου.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και προτού κοπάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, επιχείρησε, κατά τη χθεσινή ανακοίνωση των νέων προέδρων των νομικών προσώπων του Δήμου, να προσγειώσει τους συνεργάτες του στην πραγματικότητα.

“Στο Δήμο έχουμε δρομολογήσει σειρά θεμάτων, μένει να ολοκληρωθεί η υλοποίησή τους και να αρχίσουν οι πολίτες, πέρα από τα ζητήματα καθημερινότητας και τα κοινωνικά μας θέματα, να βλέπουν το έργο να αποτυπώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος, στέλνοντας μήνυμα στους συνεργάτες του.

Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, σημείωσε ότι ο έλεγχος της αποδοτικότητας όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης θα είναι συνεχής. “Η θητεία των προέδρων στα νομικά πρόσωπα, όπως και των αντιδημάρχων, είναι έως το τέλος του έτους”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, ενώ  στάθηκε “στην αξιολόγηση που διαρκώς θα γίνεται προς όλους”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη συνέντευξη του κ. Βασιλόπουλου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με τη συμμετοχή του νέου αντιδημάρχου, Ανδρέα Καραγιάννη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε επιτάχυνση του ρυθμού όσον αφορά στην πορεία υλοποίησης έργων και εκπόνησης μελετών.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα εν εξελίξει έργα στο Δήμο, καθώς επίσης για τα έργα που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία ή στη φάση μελετών, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος έδωσε τις γενικές κατευθύνσεις, ενώ ακολούθως ο αντιδήμαρχος επικεντρώθηκε σε θέματα που σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία της Υπηρεσίας, σε ζητήματα που αφορούν στις επιβλέψεις έργων, καθώς και σε εκκρεμότητες που είναι υπό διευθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2022 το Τεχνικό Πρόγραμμα αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εν αναμονή είναι διεκδικήσεις του Δήμου μέσα από κατατεθειμένες προτάσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.