Ανω Μεσσηνία: Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αρχαιολογική της έρευνα

Ανω Μεσσηνία: Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αρχαιολογική της έρευνα

Τρεις νέες Προγραμματικές Συμβάσεις Πολιτισμικής Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ανάμεσα στις οποίες η μία αφορά στη Μεσσηνία.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη: «Η διαρκής και αποδοτική συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξελίσσεται πολυεπίπεδα και παράγει απτά αποτελέσματα. Η Περιφέρεια στηρίζει το ερευνητικό πρόγραμμα της αρχαιολογικής έρευνας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, στην Άνω Μεσσηνία, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του επιστημονικού έργου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη για τη σταθερά άριστη συνεργασία μας. Κοινή μας αντίληψη αποτελεί το γεγονός ότι ο Πολιτισμός αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή δύναμη και προσδίδει προστιθέμενη αξία στην Πελοπόννησο».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισήμανε την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εξήρε το ενδιαφέρον της υπουργού Λίνας Μενδώνη, όπως και τη συνδρομή της σε παρεμβάσεις και έργα που διαφυλάσσουν και αναδεικνύουν τον μνημειακό πλούτο της Περιφέρειας.