Χαρδαλιάς σε Βασιλόπουλο:”Θα δούμε”… για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου

Χαρδαλιάς σε Βασιλόπουλο:”Θα δούμε”… για την επαναλειτουργία  του στρατοπέδου

Όταν ένας δήμαρχος συναντά κάποιον υπουργό ή υφυπουργό για να πάρει απαντήσεις σε συγκεκριμένο θέμα, εύχεται αυτές να είναι καθαρές και πλήρεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συνάντησε τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, με θέμα τα σενάρια που διακινούνται το τελευταίο διάστημα περί επαναλειτουργίας του στρατοπέδου ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (σ.σ. αλήθεια, πόσες φορές έχει ανοίξει και έχει κλείσει το στρατόπεδο;).  Όμως, αντί για απαντήσεις, το μόνο που καταλάβαμε από την ανακοίνωση του Δήμου είναι ένα “θα δούμε”…

Έτσι, αντί ανακοινώσεων, τη «δημιουργική ασάφεια» επιστράτευσαν ο υφυπουργός Άμυνας και ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ειδικότερα, χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις σχετικά με την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο της Καλαμάτας έφυγε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Βασιλόπουλος ζήτησε διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο η απάντηση που έλαβε από τον κ. Χαρδαλιά είναι ασαφής και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει η όποια συζήτηση αυτή τη στιγμή. Επίσης, έκανε γνωστό ότι των όποιων αποφάσεων θα προηγηθεί η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης των δομών, σύμφωνα με τις ανάγκες της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Όσον αφορά στο ζήτημα της 120 ΠΕΑ, όπου θα λειτουργήσει το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, από την ενημέρωση του Δήμου Καλαμάτας δεν προκύπτει κάτι ουσιαστικό, δεδομένου ότι δε δόθηκαν πληροφορίες για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας με το Ισραήλ.

Σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας: «Ενημέρωση υπήρξε και για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, καθώς σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού, που σήμερα εξυπηρετεί τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ήταν προγραμματισμένο εντός του Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθεί τελετή θεμελίωσης – εγκαινίων του έργου. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και δεν υπήρξε ποτέ επίσημη ενημέρωση για τις αιτίες της αναβολής.

Α.Π.