Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας και αποφάσισε να δώσει διακοπή στη δίκη για τις 25 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί δύο από τους τέσσερις καταγγέλοντες ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία της νομιμοποίησης της υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), ενώ η δικηγόρος των άλλων δύο, Μαρία Κουρτέση, ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες της δίκης.

«Διαφωνούμε με το αίτημα διακοπής»
«Διαφωνούμε με το αίτημα διακοπής», είπε ο Γιάννης Βλάχος και συνέχισε: «Όσες διακοπές και να δοθούν, σε επόμενη θα έχει πάλι πρόβλημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ουσιαστικά πρόκειται για αίτημα αναβολής. Εάν ο κύριος κατηγορούμενος επιθυμεί διακαώς να δικαστεί, γιατί από την άλλη κωλυσιεργεί; Ή ξέρει ότι θα καταδικαστεί και θέλει να το παρατείνει ή θέλει να συμπληρωθεί το 18μηνο και να αφεθεί ελεύθερος μεσούσης της δίκης. Ζητούμε να απορριφθεί το αίτημα και να διοριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο δεύτερος δικηγόρος».

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής τόνισε δε ότι οι καταγγέλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Πηγή: iefimerida.gr