Δίκη για τις πλημμύρες- Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Δίκη για τις πλημμύρες- Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η δίκη για τις φονικές πλημμύρες του 2016.


Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος»  


Εν εξελίξει βρίσκεται αυτή την ώρα η δίκη για τις φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2016 στη Μεσσηνία.

Πριν από λίγο, ο Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του τότε αντιδημάρχου Οιχαλίας, την απαλλαγή των δυο στελεχών του «ΜΟΡΕΑ» από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, και να παραμείνουν οι λοιπές κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί.
Τέλος, πρότεινε την ενοχή όλων των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Κατηγορούμενοι είναι ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας και δύο αντιδήμαρχοι, ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο τότε προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, ο τότε προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ, ο γενικός διευθυντής του «Μορέα», ο διευθυντής της Κοινοπραξίας Κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Μορέα», ο τότε αντιδήμαρχος Οιχαλίας και ο τότε πρόεδρος του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι πλημμύρα εξ αμελείας δια παραλείψεως από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και ανθρωποκτονία εξ αμελείας δια παραλείψεως κατά συρροή, καθώς από τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες σε Καλαμάτα και Πήδημα.