Δρόμος Μεσσήνης-Μπούκας: Ώρα ευθυνών και προοπτικών!

Δρόμος Μεσσήνης-Μπούκας: Ώρα ευθυνών και προοπτικών!

Σήμερα που μπαίνουν σε τροχιά μεγάλα οδικά έργα στο νομό μας, έργα που θα καθορίσουν και την οικονομική και κοινωνική, κατά συνέπεια, εξέλιξη της πόλης της Μεσσήνης, έφθασε η μεγάλη ώρα για την αναβάθμιση του δρόμου που ενώνει την πόλη με την παραλία της Μπούκας.

Πολλά χρόνια τώρα η στασιμότητα και η απαξίωση της οδικής αυτής διασύνδεσης έχουν τεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων πολιτών της πόλης και επισκεπτών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ένα πρώτο βήμα για την αξιολόγηση και, συνεπώς, το σχεδιασμό ενός έργου που θα εξασφαλίζει ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο δρόμος είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος, ωστόσο δεκάδες συμπολίτες μας τον επιλέγουν για άθληση, πεζοπορία και διάσχιση με το ποδήλατο. Πολλά είναι και τα παιδιά που, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, επιλέγουν με τα πόδια ή με ποδήλατο να κατευθυνθούν στην παραλία. Ωστόσο, ακόμη και το χειμώνα, που ο δρόμος γεμίζει νερά και χώματα, αποτελεί τη βασική οδική αρτηρία που οδηγεί τους πολίτες της Μεσσήνης για τη βόλτα τους στο παραλιακό μέτωπο.

Τις νυχτερινές ώρες οι συνθήκες οδήγησης είναι απαράδεκτες, χωρίς φωτισμό στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου, χωρίς διαγραμμίσεις κ.λπ. Απαραίτητες είναι και οι διαπλατύνσεις όσο και η δημιουργία πεζοδρομίου.

Η αρχική πρότασή μου είναι να τεθεί πολύ σοβαρά και σε δημόσια διαβούλευση η ανάγκη για αναβάθμιση του δρόμου, ενώ πρέπει να ακολουθήσει σειρά μελετών και προτάσεων από ειδικούς, προκειμένου να σηματοδοτηθεί επίσημα και ομόφωνα και με έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου  το διαχρονικό και πάγιο αίτημα των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Δεσμεύομαι προσωπικά πως από τη θέση που μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου θα εξετάσω ενδελεχώς όλες τις προοπτικές για την ανάδειξη της προίκας της πόλης, που είναι η Μπούκα, και τη βελτιστοποίηση της διασύνδεσής της με τη Μεσσήνη, καθώς θεωρώ πως αν εγκαταλείψουμε αυτό το όραμα, η Μεσσήνη θα χάσει άλλη μια προοπτική, ολισθαίνοντας στην τουριστική απομόνωση και απαξίωση.

Του Γιάννη Ανδρ. Λάσκαρη

Επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση για το Δήμο Μεσσήνης», γραμματέα Δ.Σ. Μεσσήνης