ΕΕ: Εκδήλωση για τον καρκίνο στις γυναίκες και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα καταπολέμησής του

ΕΕ: Εκδήλωση για τον καρκίνο στις γυναίκες και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα καταπολέμησής του

O καρκίνος στις γυναίκες και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντιμετώπισης του καρκίνου θα βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης στην υβριδική εκδήλωση που διοργανώνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Η εκδήλωση με τίτλο «Διασφάλιση ίσης πρόσβασης σε όλους: Καρκίνος στις γυναίκες – Ευρωπαϊκό πρόγραμμα καταπολέμησης του καρκίνου» θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου, από τις 15.30 (ώρα Ελλάδος) μέχρι τις 17.15 και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες για τον καρκίνο και να ανακοινώσει τις τελευταίες δράσεις στο πλαίσιο του σχεδίου της ΕΕ για τον καρκίνο. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Μεταξύ των ομιλητών, είναι η Επικεφαλής Διεθνών του CNN Κριστιάν Αμανπούρ. Παράλληλα, γυναίκες που έχουν νοσήσει θα μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με ειδικούς για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε προληπτικά μέτρα, έγκαιρη ανίχνευση, θεραπείες και φροντίδα για όλους, καθώς και πληροφορίες για τις πολιτικές απαντήσεις για την αντιμετώπιση μελλοντικών αναγκών.

Πριν από ένα χρόνο, εν μέσω της πανδημίας COVID-19, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου για να σηματοδοτήσει την ανανεωμένη δέσμευσή της για την πρόληψη του καρκίνου, την έγκαιρη ανίχνευση, τη θεραπεία και την ποιότητα ζωής. Έκτοτε, η ΕΕ έχει θέσει σε εφαρμογή τα απαραίτητα στοιχεία για την ομαλή εφαρμογή του Σχεδίου για τον Καρκίνο και ήδη αρχίζει να υλοποιεί τους στόχους της.