Ένωση Ξενοδόχων: Το αεροδρόμιο Καλαμάτας παραμένει αναξιοποίητο και με ελλείψεις

Ένωση Ξενοδόχων: Το αεροδρόμιο Καλαμάτας παραμένει αναξιοποίητο και με ελλείψεις

Τις ελλείψεις και τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο Καλαμάτας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια δεν εκμεταλλεύτηκαν τα δύο χρόνια της πανδημίας για να το αναβαθμίσουν.

Η Ένωση χαιρετίζει την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου στη Μεσσηνία σήμερα Κυριακή, με δύο απευθείας πτήσεις της Aegean από Μόναχο και της Edelweiss Air  από Ζυρίχη.

Βάλσαμο ο εσωτερικός τουρισμός, αλλά…
«Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει το γεγονός που δίνει προοπτικές για μια πιο ελπιδοφόρα χρονιά, δεδομένου ότι ο εισερχόμενος τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Χωρίς να υποτιμούμε τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος στη διάρκεια της πανδημίας εξελίχθηκε σε βάλσαμο για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ολόκληρης τουριστικής περιόδου, και με την έννοια αυτή το άνοιγμα των αγορών του εξωτερικού προσδίδει αισιοδοξία για την επάνοδο στην ομαλότητα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της με αφορμή την έναρξη των αεροπορικών συνδέσεων με το εξωτερικό.

Παράλληλα, όμως, υπογραμμίζει ότι το πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Πελοπόννησο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας παραμένει αναξιοποίητο σε επίπεδο υποδομών και με σημαντικές ελλείψεις, με τους σχεδιασμούς για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του να παραμένουν εγκλωβισμένοι στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Να δράσουν κυβέρνηση και Περιφέρεια
Μάλιστα, στη συνέχεια της ανακοίνωσής της η Ένωση σημειώνει ότι η πανδημία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων της Μεσσηνίας, όπως και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, παρότι διαθέτει σύγχρονα καταλύματα που είναι σε θέση να ανταποκριθούν επάξια στη διεθνή ζήτηση.

«Βασική, όμως, προϋπόθεση είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, πράγμα που, με τη σειρά του, εγείρει το θέμα “αντοχής” ενός αεροδρομίου που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ολοένα και αυξανόμενες πτήσεις που αναμένονται λόγω των ελλείψεων σε επίπεδο υποδομών.

Η κεντρική κυβέρνηση, αλλά και η Περιφέρεια, οφείλουν να δράσουν με ταχύτερους ρυθμούς, ώστε ο χαμένος χρόνος για την πρόοδο των έργων, που μπορούσαν να προχωρήσουν στη διάρκεια του αποκλεισμού λόγω της covid 19, να μην αφήσει και στην τρέχουσα χρονική περίοδο ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της ανάδειξης του αεροδρομίου σε πύλη εισόδου αντάξια της φήμης και των δυνατοτήτων της περιοχής», καταλήγει η  Ένωση Ξενοδόχων.

Της Βίκυς Βετουλάκη