Έργα συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Καλαμάτα -Καρδαμύλη- Οίτυλο

Έργα συντήρησης του επαρχιακού  δρόμου Καλαμάτα -Καρδαμύλη- Οίτυλο

Η Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου ενέκρινε τη διενέργεια: α) δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης κατά τμήματα του επαρχιακού δρόμου Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Οίτυλο, β) ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Αρκαδίας και γ) ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 3.822.580,65 ευρώ έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Τρίπολης, στην περιοχή Ζευγολατιού – Νεοχωρίου.

Μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης περί τα 140.000 ευρώ για προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 του έργου μεταφοράς νερού από τη διώρυγα Ανάβαλου στην περιοχή της Ασίνης και συγκεκριμένα στο τμήμα από Άρια μέχρι την δεξαμενή Ταλιώτη νο1.

Ακόμα, εγκρίθηκε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής στην μέσω του ΕΣΗΔΗΣ ανοικτή διαδικασία για το προϋπολογισμού 740.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Κόρινθος – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, στο τμήμα Εξαμίλια – Ξυλοκέριζα – Γαλατάκι, καθώς και της διακλάδωσης του επαρχιακού δρόμου 19 προς Κόρφο.

Τέλος, προέβη στην έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης και υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 του έργου αναβάθμισης του Γηροκομείου Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι», όπως και προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατολικής Μάνης για το προϋπολογισμού 1.019.000 ευρώ έργο που αφορά σε ασφαλείς οδικές διαδρομές Ανατολικής Μάνης για τη σύνδεση σημείων με πολιτιστική, τουριστική, ιστορική, γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία (από Ε.Ο. Ν. Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη – Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές- Ε.Ο.).