Ικανοποιητική η προσέλευση των δικηγόρων της Καλαμάτας στην αιμοδοσία

Ικανοποιητική η προσέλευση  των δικηγόρων της Καλαμάτας στην αιμοδοσία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκες χθες το πρωί από τις 9.30 έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα του εντευκτηρίου του πρώτου ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου η αιμοδοσία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Από νωρίς το πρωί η προσέλευση ήταν σημαντική και συνεχίσθηκε μέχρι το μεσημέρι, οπότε ολοκληρώθηκε. Συνολικά έδωσαν αίμα 25 άτομα.

Τράπεζα αίματος
Η υπεύθυνη για την αιμοδοσία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Όλγα Θεοδώρου, σημείωσε ότι εδώ και χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας με απόφασή του έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος. «Η ουσία αυτής της κίνησης είναι πολύ μεγάλη, γιατί οι δικηγόροι αποφασίζουν να συμμετέχουν κοινωνικά και με την προσφορά τους, αυτού του τύπου, βοηθούν στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργούνται σε θέματα αλληλοβοήθειας των συνανθρώπων μας. Για αυτό το λόγο κάθε έτος με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου ορίζεται ημερομηνία αιμοδοσίας όπου δηλώνουμε τη συμμετοχή μας», σημείωσε η κα Θεοδώρου.

Όπως πρόσθεσε, περνώντας τα χρόνια όλο και περισσότεροι δικηγόροι και κυρίως πολλοί νέοι δικηγόροι προσέρχονται και δίνουν αίμα. «Μάλιστα, προσέρχονται με μεγάλη προθυμία, ενώ κάποιοι έρχονται και με τρίτους ανθρώπους, δηλαδή παρακινούν κι άλλους, φίλους και οικογένεια. Δίνουν αίμα οι δικηγόροι, αλλά απευθυνόμαστε και ευρύτερα στην κοινωνία και όποιος μπορεί και θέλει να δώσει αίμα, πάντα είμαστε ανοιχτοί την ημέρα της αιμοδοσίας να προσέλθει και να προσφέρει με τον τρόπο του βοήθεια στο συνάνθρωπό που μπορεί να έχει ανάγκη», σχολίασε.

Της Βίκυς Βετουλάκη