Καλαμάτα: Έναρξη δράσεων για 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων

Καλαμάτα: Έναρξη δράσεων για 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων

Την προσεχή Κυριακή 27 Φεβρουαρίου  και ώρα 17.00 ξεκινούν οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας, με την έναρξη της εκπαιδευτικής – συμβουλευτικής περιόδου.

Οι συμμετέχοντες  (μαθητές και καθηγητές), αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα ομιλία της κα Αμαλίας Φωκά, επίκουρης καθηγήτριας Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Ρομποτική, Τεχνητή Νοημοσύνη και Δημιουργικές Εφαρμογές».

Επίσης θα λάβει μέρος ο κ. Κωστάκης Ονούφριος, καθηγητής Πληροφορικής στο 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης, μηχανικός Η/Υ Συστημάτων, ΜSc Πληροφοριακά Συστήματα, ο οποίος συμμετέχει ως προπονητής σε διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έχει διατελέσει κριτής σε Τελικούς Ολυμπιάδων, ώστε να παρέχει πληροφορίες  και συμβουλές στις συμμετέχουσες ομάδες του Φεστιβάλ σχετικά με την εφαρμογή και ολοκλήρωση της εφαρμογής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της κα Φωκά, να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με το θέμα που θα αναπτυχθεί, αλλά και να υποβάλουν τεχνικές ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή τους στον κ. Κωστάκη, ως εξής:

α) ακολουθώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο (μέσω ΖΟΟΜ): https://us02web.zoom.us/j/86156604008?pwd=UkMyNjNna0lPUTZ5TVprZUUxcnBHZz09, Meeting ID: 861 5660 4008, Passcode: 914079

β) Μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://kalamata.gr/el/live-stream

γ) Μέσα από το κανάλι του youtube του Δήμου Καλαμάτας ακολουθώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/user/dimoskalamatas.

Πληροφορίες σχετικά με το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων παρέχονται  μέσω της ιστοσελίδας robotics.kalamata.gr, αλλά και της σελίδας στο FaceBook: https://www.facebook.com/Robotics.Dimos.Kalamatas.