Καταψηφίστηκε η ΜΠΕ για το master plan του λιμανιού Καλαμάτας

Καταψηφίστηκε η ΜΠΕ για το  master plan του λιμανιού Καλαμάτας

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε και το θέμα «επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το προγραμματικό σχέδιο (master plan) του λιμανιού της Καλαμάτας».

Κατά τη συζήτηση οι περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατάφεραν με επιχειρήματα να πείσουν το Σώμα να ψηφίσει, με 21 ψήφους, κατά των όσων προβλέπονται σε αυτό, ενώ οι θετικές ψήφοι ήταν 19.

Μπορεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, να εγγυήθηκε ότι οι παρεμβάσεις θα έχουν ήπιο χαρακτήρα, χωρίς να προβλέπεται καμία παρέμβαση πέραν του Ναυτικού Ομίλου, όμως δεν κατάφερε να πείσει τις περιφερειακές παρατάξεις, γιατί, όπως υποστήριξαν οι επικεφαλής τους, οι δεσμεύσεις οδηγούν σε ένα διαφορετικό σχεδιασμό, που δεν προβλέπεται από τα μέχρι σήμερα στοιχεία.

Από τους φορείς τοποθετήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Μαρίστα Ορφανού από την Περιβαλλοντική-Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας, ο Γιώργος Καραμπάτος από τους Δρόμους της Ελιάς και η Φεβρωνία Εξακουστίδου από την Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών Καλαμάτας

Α.Π.