Μαραθόπολη: 26 μονάδες αίματος από την εθελοντική αιμοδοσία

Μαραθόπολη: 26 μονάδες αίματος από την εθελοντική αιμοδοσία

Με χαμόγελα, αισιοδοξία, χαρά για την προσφορά και αγάπη για το συνάνθρωπο κάτοικοι της Μαραθόπολης και ευρύτερα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διεξήχθη την Κυριακή με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Κοινότητας Μαραθόπολης! Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από το πρωί έως το μεσημέρι, διέθεσαν λίγο από το χρόνο τους και πήγαν στο σχολείο της Μαραθόπολης, όπου ήταν κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με υπαλλήλους της, προσφέροντας δώρο ζωής σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους, παρουσία και του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτη Κατσίβελα.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ν.Μ. Κυπαρισσίας αναγράφεται: «Η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες που την Κυριακή 20/2/2022 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας Μαραθόπολης καθώς και τον προεδρό της Κώστα Παντελή για την άριστη οργάνωση του στην εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μαραθόπολης. Στηρίζοντας τη δράση αυτή το “παρών” έδωσαν στην αιμοδοσία το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας κ. Λαμπρόπουλος Δημήτριος, καθώς και ο πρόεδρος  του ΕΚΕΑ, Κατσίβελας Παναγιώτης».

Ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε σχετικά: «Με μεγάλη μου χαρά, ευρισκόμενος στο χώρο της αιμοδοσίας, είδα τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν και έδωσαν συνολικά 26 μονάδες αίματος, καθώς και όλο το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας για την άριστη συνεργασία, την αγάπη και την ενημέρωση που παρείχαν προς τους αιμοδότες. Η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής, δε σταματά ποτέ, ούτε η ανάγκη να στηρίζουμε το συνάνθρωπό μας. Δίνεις αίμα, δίνεις ζωή! Είσαι δυνατός εσύ και γίνονται και οι γύρω σου!».

Από πλευρά του, το ΕΚΕΑ σημειώνει σχετικά: «Σε όλη τη χώρα γίνονται δράσεις αιμοδοσίας αυτή την περίοδο, καθώς η πανδημία εξακολουθεί να παράγει αρνητικές συνέπειες στα αποθέματα αίματος και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ, προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στον εθελοντή αιμοδότη όπου και αν βρίσκεται. Ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας επισκέφτηκε την αιμοδοσία που πραγματοποίησε την Κυριακή (20.02) η Κοινότητα Μάραθου Γαργαλιάνων και συνεχάρη τους διοργανωτές για την κινητοποίηση και την ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών».

Ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας τόνισε: «Και ο Μάραθος στην προσπάθεια για την εξασφάλιση επάρκειας αίματος. Για μένα ήταν πολύ ξεχωριστό και τιμητικό!».

του Ηλία Γιαννόπουλου