Μεσσηνία: Ρομά εισέβαλαν σε σπίτι στη Βελίκα και αφού ακινητοποίησαν ηλικιωμένη την έκλεψαν

Μεσσηνία: Ρομά εισέβαλαν σε σπίτι στη Βελίκα και αφού ακινητοποίησαν ηλικιωμένη την έκλεψαν

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στη Μεσσήνη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, 23χρονος Ρομά, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, που περιλαμβάνει ακόμη έναν 20χρονο ημεδαπό καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω στη Βελίκα του Δήμου Μεσσήνης, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (μαχαιριού), την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν τον 23χρονο προχθές το βράδυ, στη Μεσσήνη και τον συνέλαβαν, ενώ κατέσχεσαν και όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων καθώς και η ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών του.