Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Αλλαγή σκυτάλης και κοπή βασιλόπιτας

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Αλλαγή σκυτάλης και κοπή βασιλόπιτας

Συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» του Διοικητηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα προέδρου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος.

Από την πλευρά του, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Στάθης Αναστασόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ μίλησε για το πολύτιμο έργο που η Αμφικτυονία επιτελεί.

Η αλλαγή προεδρίας ήταν βέβαια κάτι αναμενόμενο, αφού σύμφωνα με το καταστατικό της Αμφικτυονίας στην προεδρία είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, που παραμένει στη θέση του, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Ο νέος πρόεδρος με τη σειρά του δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή που αναλαμβάνει αυτή τη θέση, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να κάνουν δράσεις, αφού θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, διότι στην ουσία ενώνει όλους τους απανταχού Μεσσήνιους.

Παίρνοντας το λόγο ο κύριος Παναγιώτης Μπαζίγος δήλωσε ότι η αλλαγή προεδρίας στην Αμφικτυονία αποδεικνύει ότι έχει γίνει ένας σπουδαίος θεσμός, ίσως ο πιο σπουδαίος της Μεσσηνίας, ενώ ο κ. Παναγιώτης Λούτος ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος φορέας ενώνει τους Μεσσήνιους σε όλο τον κόσμο και καλωσόρισε το νέο πρόεδρο. Ευχαρίστησε, δε, τον κ. Αναστασόπουλο για τη συνεργασία που είχαν, χαρακτηρίζοντάς την εποικοδομητική.

Τέλος, η κυρία Έφη Μπούνα υποδέχθηκε το νέο πρόεδρο, ενώ ευχαρίστησε τον αποχωρήσαντα, διαβεβαιώνοντας ότι όσο στα μέλη δίδονται τα εχέγγυα, θα δουλεύουν ακόμα περισσότερο.

Μετά τις δηλώσεις ο νέος πρόεδρος έκοψε τη βασιλόπιτα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη.
Π.Μπ.