“Open Mall” Κυπαρισσίας: Ευτυχής ο Χαρίτσης για το έργο που εκτελείται

“Open Mall” Κυπαρισσίας: Ευτυχής ο Χαρίτσης για το έργο που εκτελείται

Την εξέλιξη των εργασιών του έργου «Ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)» στην Κυπαρισσία είδε από κοντά το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής Μεσσηνίας & τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος προώθησε τη χρηματοδότησή του ως υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, καθώς και ως υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Χαρίτσης συνομίλησε με μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, επαγγελματίες και κατοίκους για το έργο και την προστιθέμενη αξία που αυτό θα προσδώσει στην εμπορική αγορά και την πόλη γενικότερα.

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) εδώ στην Κυπαρισσία για να δούμε την πρόοδο του έργου του “Open Mall”. Ένα έργο πολύ σημαντικό έργο για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής. Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί το έργο αυτό το εντάξαμε και το χρηματοδοτήσαμε το 2018 και, επιτέλους, βλέπω ότι έχει μπει σε φάση υλοποίησης.

Νομίζω ότι τους επόμενους μήνες και με την αποπεράτωση αυτού του έργου η όψη της εμπορικής αγοράς της Κυπαρισσίας θα είναι πολύ διαφορετική, πολύ πιο θελκτική για τους πολίτες, για τους καταναλωτές και, ειλικρινά, με χαροποιεί η προσπάθεια που κάναμε τότε για να διασφαλίσουμε ότι το έργο θα υλοποιηθεί και στην Κυπαρισσία, όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, πλέον παίρνει σάρκα και οστά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο, και τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και το Δήμο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έγινε από όλους τους φορείς, έτσι ώστε να γίνει πράξη αυτή η πολύ σημαντική παρέμβαση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Δημήτρης Τερζής, ανέφερε: «Είναι μια διαδικασία που ξεκινήσαμε μαζί πέντε χρόνια πριν με πολλές δυσκολίες. Πλέον είμαστε στην κορύφωση των εργασιών. Ευελπιστούμε εντός καλοκαιριού να έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο μέρος του έργου. Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τον κ. Χαρίτση, που έχει συμβάλει καθοριστικά να υλοποιηθεί αυτό το έργο στην Κυπαρισσία μας, και που ευελπιστούμε ότι θα προσθέσει τη λάμψη που λείπει στην πόλη για να μπούμε σε μια διαδικασία εξωστρέφειας που χρειαζόμαστε».

Του Ηλία Γιαννόπουλου