Παναγιώτης Κατσίβελας: «Συντελούμενο έγκλημα» η φωτιά σύμμεικτων απορριμμάτων στους Γαργαλιάνους

Παναγιώτης Κατσίβελας: «Συντελούμενο έγκλημα» η φωτιά σύμμεικτων απορριμμάτων στους Γαργαλιάνους

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή λειτουργεί σε συνθήκες αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας»

«Συντελούμενο έγκλημα» χαρακτηρίζει και ουσιαστικά καταγγέλλει με δημόσια χθεσινή παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας και επικεφαλής της παράταξης “ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε”, Παναγιώτης Κατσίβελας, φωτιά σύμμεικτων απορριμμάτων στους Γαργαλιάνους. Αναφέρει ο κ. Κατσίβελας: «Είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή λειτουργεί σε συνθήκες αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας. Είναι επίσης γνωστό ότι, ιδίως κατά την περίοδο του καλοκαιριού, δημιούργησε νέες παράνομες χωματερές, ιδίως στις  πόλεις των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών και μάλιστα εντός των οικισμών, στο αμαξοστάσιο του Δήμου για τους Γαργαλιάνους και το αγροκήπιο για τα Φιλιατρά, λίγα μέτρα από τις κατοικίες των πολιτών. Γεγονότα που άλλωστε είχαμε αναδείξει.

Σήμερα η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ολοκληρώσει το “έγκλημα”. Τουλάχιστον για την περιοχή των Γαργαλιάνων, σήμερα μεταφέρονται σύμμεικτα απορρίμματα από το αμαξοστάσιο στην περιοχή των παλαιών σφαγείων, πλησίον του παλιού σκουπιδότοπου, όπου πλέον τα καίνε!!! -Και μιλάω για σύμμεικτα, γιατί ο καπνός που προκαλείται και η απουσία μεγάλης φλόγας το προδίδουν. Η Δημοτική Αρχή μάς ξαναφέρνει πίσω σε τραγικές εποχές, που οι κάτοικοι της περιοχής των Γαργαλιάνων έχουν βιώσει κατά το χειρότερο τρόπο.

Αναβιώνουν τις παλιές εμπειρίες την περίοδο μάλιστα που όλοι διατυμπανίζουν την οσονούπω λειτουργία της “Κεντρικής Διαχείρισης των απορριμμάτων”. Η Δημοτική Αρχή κάνει δύο σημαντικά λάθη. Πρωτίστως και κυρίως αδιαφορεί για τους πολίτες και το περιβάλλον θέτοντάς τους σε κίνδυνο, με αλλεπάλληλες παράνομες ενέργειες, θέλοντας να οικοδομήσει ένα προφίλ αποτελεσματικότητας, πλην όμως επαναλαμβάνω εις βάρος της υγείας των πολιτών, με διάφορα “κόλπα”. Το δεύτερο λάθος της είναι ότι πιστεύει ότι, στην κοινωνία μας υπάρχει αδιαφορία και εφησυχασμός και ότι μπορεί να αυθαιρετεί και να παρανομεί, χωρίς να λογοδοτεί σε κανένα».

Σημειώνεται πως με την με αρ. πρωτ. 5098/04.08.2020 απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα επιβλήθηκε πρόστιμο στο Δήμο Τριφυλίας για διασκορπισμένα απορρίμματα εντός του χώρου των παλαιών σφαγείων του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων, που συνιστά υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Στον ίδιο χώρο χθες, σύμφωνα με όσα αναφέρει στη δημόσια παρέμβασή του ο κ. Κατσίβελας, καίγονταν σύμμεικτα απορρίμματα.

Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΛΑΣ, Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) ΠΕ Μεσσηνίας, Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, άραγε, τι (να) πράττουν;

Του Ηλία Γιαννόπουλου