Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Η δια το όγδοον έτος 1928 επιτροπή προικίσεως υπό του Σταμάτη Ηλ. Εφεσίου πέντε απόρων κορασίων φέρει εις γνώσιν του κοινού τα επόμενα: 1) Η εκ δραχμών τεσσάρων χιλιάδων πέριξ παραδίδεται κατά την ώραν της στέψεως υπό του Αριστείδη Αχ. Πανταζοπούλου ή υπό του αδελφού του Νικολάου. 2) Τα απαιτούμενα προσόντα των προικιστέων κορασίων εισίν: α) απορία, β) αγνά ήθη, γ) καταγωγή και διαμονή εν Καλάμαις, δ) ορφανεία, ε) ηλικία μείζων των 22 ετών.

3) Αι αιτήσεις εφ’ απλού χάρτου μετά πιστοποιητικού εγχειρίζονται εις τον Αριστείδην Πανταζόπουλον και εν απουσία τούτου εις τον αδελφό του Νικόλαον μέχρι της 10ης Μαρτίου ε.έ. Βραδύτερον δεν είναι δεκταί δια το τρέχον έτος.  4) Εν τω πιστοποιητικώ του ιερέως δέον ν’ αναφέρωνται προς τοις άλλοις η ηλικία της αιτούσης καθώς και η συνοικία, οδός και κατοικία της εν Καλάμαις.

5) Οφείλουν να υποβάλλουν ωσαύτως πιστοποιητικά εφ’ απλού χάρτου και πάσαι αι κατά τα παρελθόντα έτη υποβάλλουσαι  πιστοποιητικά και μη υπό του κλήρου ευνοηθείσαι όπως συμπεριληφθώσιν εις την κλήρωσιν. 6) Τον έλεγχον των προσόντων των αιτούντων κορασίων εξήρτησε ο προικοδότης εκ της απεριορίστου και ανεξελέγκτου κρίσεως της υπ’ αυτού καταρτισθείσης επιτροπής. 7) Κατά την κλήρωσιν ενεργηθησομένην την 1ην Απριλίου ε. έτους εν τω ενταύθα γραφείω Εφεσίου έχουσιν ελευθέραν είσοδον τα διάφορα κοράσια, οι οικείοι, ως και πας ο βουλόμενος.