Πτώσεις στεγάστρων: Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα

Πτώσεις στεγάστρων: Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα

Δύο απίστευτα περιστατικά συνέβησαν στην Καλαμάτα την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, καθώς και την επομένη, ανήμερα δηλαδή της εορτής της πολιούχου Υπαπαντής, όταν δύο στέγαστρα υποχώρησαν και έπεσαν στο έδαφος.

Τα δύο σημεία, μάλιστα, στα οποία σημειώθηκαν απέχουν μεταξύ τους μόλις μερικά μέτρα και είναι αμφότερα στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, όταν λίγο μετά τις 8.00 ένα μεγάλο στέγαστρο παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να φτάσει στη μέση του δρόμου. Ευτυχώς οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν υλικές και αφορούσαν τρία οχήματα, ενώ μια κοπέλα που περνούσε από το σημείο γλίτωσε για μερικά μόλις μέτρα.

Στο σημείο, που να σημειωθεί έχει αυξημένη κίνηση, έφθασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας, που για ώρες επιχειρούσαν να απομακρύνουν τη βαριά κατασκευή από το δρόμο.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη ανήμερα της Υπαπαντής, ξανά στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου, πριν από τη συμβολή της με την οδό Υπαπαντής. Ειδικότερα, ήταν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί όταν ξέσπασε μπουρίνι και δύο εργαζόμενες στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, ηλικίας 41 και 56 ετών, μπήκαν κάτω από το στέγαστρο για να προφυλαχτούν από τη βροχή. Ξαφνικά το βαρύ στέγαστρο έπεσε και τις καταπλάκωσε, ενώ στην περιοχή προκλήθηκε πανικός.

Άμεσα έφθασαν στο σημείο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τις δύο τραυματισμένες γυναίκες, οι οποίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αναχώρησαν.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ζαφειρόπουλο, οι δύο γυναίκες είναι ακόμα σοκαρισμένες, έχουν υποστεί μώλωπες, ενώ πονούν, αλλά η ζωή τους δε διατρέχει κίνδυνο.

Μια σύλληψη
Να σημειωθεί ότι για το δεύτερο συμβάν, έπειτα από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν οι δύο γυναίκες, υπήρξε σύλληψη ενός 64χρονου, ιδιοκτήτη του οικήματος απ’ που αποκολλήθηκε το στέγαστρο. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι για σωματική βλάβη από αμέλεια, καθώς και για παραβάσεις σχετικά με το γενικό οικοδομικό σχεδιασμό.

Ο δε 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.
Π.Μπ.