Θανάσης Βασιλόπουλος για master plan: «Δεν μπορεί το Περιφερειακό να αγνοεί το Δημοτικό Συμβούλιο»

Θανάσης Βασιλόπουλος για master plan: «Δεν μπορεί το Περιφερειακό  να αγνοεί το Δημοτικό Συμβούλιο»

Την αντίδρασή του με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που προχθές το απόγευμα γνωμοδότησε αρνητικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του επικαιροποιημένου μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας, εξέφρασε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Όπως είπε, το Περιφερειακό Συμβούλιο έπρεπε να αποφασίσει ό,τι και το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που υποστήριξε και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά την προχθεσινή συνεδρίαση. Επιπλέον ο δήμαρχος είπε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν σχεδόν ομόφωνη.

Ειδικότερα ο κ. Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε: «Ο Δήμος μας έχει δήμαρχο, έχει Δημοτικό Συμβούλιο και εκπροσωπείται. Προφανώς οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν. Δεν μπορεί λοιπόν να έχουμε μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο με έναν να ψηφίζει κατά για άλλους λόγους, και να πηγαίνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό να παίρνει διαφορετική απόφαση.

Πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι εμείς ξέρουμε την πόλη μας καλύτερα από τον καθένα. Προφανώς έχουμε επιλέξει το λιμάνι μας να έχει χαρακτήρα κυρίως τουριστικό, αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι η κατεύθυνση που έχουμε δώσει, και θα το ακολουθήσουμε για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».  

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που γνωμοδότησε αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το master plan του Λιμένα Καλαμάτας.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα επηρεάσει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλου την περαιτέρω πορεία του έργου, ο κ. Βασιλόπουλος σχολίασε: «Οι αποφάσεις είναι γνωμοδοτικές. Το υπουργείο αποφασίζει. Προφανώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται υπόψη, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη λαμβάνεται υπόψη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η σχεδόν ομόφωνη απόφαση που δεν είναι η πρώτη: και το 2018 την ίδια απόφαση είχαμε, όπως και το 2020 και δεν μπορεί να έρχεται τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο να παίρνει διαφορετικές αποφάσεις».