Αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας με τοποθέτηση νέων οργάνων και εξοπλισμού

Αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας με τοποθέτηση νέων οργάνων και εξοπλισμού

Νέα όργανα και εξοπλισμός σε παιδικές χαρές και νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμάτας τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο εργασιών αναβάθμισης και συντήρησης των υφιστάμενων χώρων.

Παρεμβάσεις -μεταξύ άλλων- υπήρξαν στις παιδικές χαρές του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, με συντήρηση – αντικατάσταση οργάνων και λοιπού εξοπλισμού στις δύο εκ των τριών παιδικών χαρών. Στη μεσαία παιδική χαρά υπήρξε τοποθέτηση νέου σύνθετου οργάνου με διαδρομή περιπέτειας που περιλαμβάνει δραστηριότητες ισορροπίας, αναρρίχησης, ολίσθησης για παιδιά ηλικίας 7-16 ετών.

Αντίστοιχες εργασίες, με τοποθέτηση – προμήθεια παιδικών οργάνων και λοιπού εξοπλισμού υπήρξαν σε παιδικές χαρές στην Αγία Τριάδα, στον Κορδία, την Κάτω Άμφεια κ.ά.

Σημειώνεται ότι σε υλοποίηση μελέτης της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών είχε προηγηθεί από το Δήμο προμήθεια -μεταξύ άλλων- σύνθετου οργάνου με διαδρομή περιπέτειας, ξύλινες τραμπάλες με ελατήρια δύο θέσεων, παιχνίδι ελατήριο με μορφή ζωάκι, ξύλινες τσουλήθρες νηπίων κ.ά. Επίσης, υπήρξε προμήθεια και τοποθέτηση μουσικών κυλίνδρων, που βοηθά στη μουσικοκινητική αγωγή των παιδιών.

Στόχος των παρεμβάσεων που θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, είτε σε νέες είτε με παρεμβάσεις σε υφιστάμενες παιδικές χαρές, είναι να καταστούν οι εν λόγω χώροι ασφαλέστεροι αλλά και ελκυστικότεροι για τα παιδιά όλων των ηλικιών, όπως και για παιδιά με κινητικά προβλήματα, με σκοπό τη συμμετοχή όλων στο παιχνίδι χωρίς αποκλεισμούς.

Τέλος, αυτή την περίοδο υπήρξε προμήθεια και τοποθέτηση νέων οργάνων, παιχνιδιών και εξοπλισμού νηπίων σε προαύλια Νηπιαγωγείων του Δήμου Καλαμάτας.