Αργυρό Βραβείο Best City στο Δήμο Καλαμάτας

Αργυρό Βραβείο Best City  στο Δήμο Καλαμάτας

Το αργυρό βραβείο, πανελλαδικά, στην κατηγορία «Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και Διακυβέρνηση», υποκατηγορία «Αξιοποίηση ΤΠΕ – Ασφάλεια», έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο των «Best City Awards 2022».

Τα Best City Awards επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε τελετή που πραγματοποιήθηκε προχθές στη «Θεατρική Σκηνή Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα, παρουσία -μεταξύ άλλων- εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ελλάδα.

Το «Mission Καλαμάτα» στο 10th Smart Cities Conference
Νωρίτερα, στην ίδια αίθουσα, έλαβε χώρα το 10th Smart Cities Conference, που τελούσε υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ. Στο συνέδριο συμμετείχε ως ομιλητής ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Kalamata Mission for 100 climate neutral cities by 2030». Επίσης, παρουσίασε στοιχεία της πρότασης, καθώς και τους στόχους του Δήμου στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού.

Το συνέδριο χαιρέτισαν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ της ομιλίας του δημάρχου προηγήθηκε τοποθέτηση από την καθηγήτρια Hanna Gronkienwicz-Waltz, πρώην δήμαρχο Βαρσοβίας και πρόεδρο του Mission Board for the Cities Mission E.U.