Αστυνομική Δ/νση Πελοποννήσου: Ενημέρωση επαγγελματιών για να προστατεύονται από τις απάτες

Αστυνομική Δ/νση Πελοποννήσου: Ενημέρωση επαγγελματιών για να προστατεύονται από τις απάτες

Σε έξαρση βρίσκονται την περίοδο αυτή οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών με διάφορους τρόπους, ενώ στο στόχαστρο πλέον απατεώνων έχουν μπει και επαγγελματίες.

Μόνο το 2022 στη Μεσσηνία έχουν καταγραφεί δεκάδες απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, είτε μέσω ψευδών περιστατικών που τους παρουσιάζουν είτε μέσω υποκλοπής προσωπικών τους στοιχείων.

Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα της Δευτέρας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Απάτες σε βάρος επαγγελματιών».

Απάτες σε επαγγελματίες

Στην εν λόγω ημερίδα προσκλήθηκαν να συμμετέχουν τα Επιμελητήρια και οι Ιατρικοί Σύλλογοι των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από τη Μεσσηνία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και επαγγελματικών συλλόγων, όπως και ιατροί.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών σχετικά με τα προσχήματα και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους εξαπατήσουν, καθώς και η παράθεση χρήσιμων συμβουλών για την αποφυγή εξαπάτησης τους.

Κατά την έναρξη ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επισήμανε ότι το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες οι οποίες μπορούν να πέσουν θύματα απάτης και να χάσουν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους μιας ζωής.

Αύξηση κρουσμάτων

Ακολούθησαν εισηγήσεις από αξιωματικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αστυνομικό υποδιευθυντή Μπαστακό Παναγιώτη και το διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, αστυνόμο Α’ Ανδρικόπουλο Βασίλειο.

Τους παρουσίασαν περιστατικά απάτης και τους εξήγησαν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να πείθουν τα θύματά τους.

Όπως τονίσθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, θα γίνουν και στο μέλλον παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση περιστατικών και στην περιοχή της Μεσσηνίας και, δυστυχώς, κάποιοι γίνονται θύματα των επιτήδειων και χάνουν τα χρήματά τους.

Βασική κατεύθυνση που επισημάνθηκε από τους αστυνομικούς είναι να μην πείθονται εύκολα και να μη δίνουν προσωπικά στοιχεία, όπως τραπεζικούς λογαριασμούς, κωδικούς καρτών κ.λπ.

Της Βίκυς Βετουλάκη